Deze week de selfie from hell, en dan bedoel ik niet dat je er slecht uitziet. En over from hell gesproken, de adblockersdiscussie, heb je die gevolgd? Een nieuwe fobie komt ook langs, de nomofobie.

Gek op selfies? Muhaha…

Meelah Adams maakte een geweldig griezelfilmpje: Selfie from hell. Het is onderdeel van haar scriptie over het effect van viral video’s. En ja, de video ging inderdaad viral. De teller staat op moment van schrijven op 6.144.714 views.

Klaar om te griezelen?

[embedvideo type=”youtube” id=”EhAFyaObY6U”]

Wil je nog steeds selfies maken?

Bekijk dan de infographic van Zippi met de geschiedenis van de selfie en tips en tricks om de ultieme selfie te maken.

Adblockers, een duivels dilemma

Twee dingen waar ik me best druk om kan maken. Irritante advertenties die je maar blijven achtervolgen. En goed geschreven stukken door nog betere journalisten en andere schrijvers. Deze laatsten dreigen te verdwijnen door onze arrogantie dat alles tegenwoordig maar gratis moet zijn. Ik  maak me er zelf ook schuldig aan. Omdat ik hier iets meer woorden voor nodig heb, heb ik een aparte blog geschreven. Met input van de meest briljante titels en schrijvers die ik kan lezen omdát ik geplaagd wordt door die irritante, stalkende advertenties. Benieuwd hoe jij er over denkt.

Nomofowatte?

Nomofobie, ik weet het, weer een raar ‘woord’ dat misschien wel in de Dikke komt. En, verrassend of niet, weer een woord dat een relatie met onze verknochtheid en verslaving aan onze steun en toeverlaat, de smartphone, heeft. Dus naast FOMO, de selfie en phubben nu ook Nomofobie.

NRC Q had er laatst een fantastisch artikel over, inclusief een test of jij lijdt aan nomofobie en een paar tips hoe er mee om te gaan. Het is natuurlijk wel een fobie hè, dus alle hulp is welkom.