Van een selfie naar een handgeschreven tekstberichtje.

Me, myself and I

Je kan er van alles van vinden van de selfie, in 2013 was het zelfs het woord van het jaar en nog altijd is het enorm populair. Je vraagt je af waarom. Is het puur narcisme? Vinden we het leuker om naar te kijken dan naar een mooi panoramisch uitzicht? Feit is dat selfies altijd enorm veel likes en reacties krijgen. Zelfs de Koning verwees er in zijn kersttoespraak naar.

Nederland is meer dan zeventien miljoen selfies. We hebben elkaar nodig, sterker dan we vaak zelf beseffen.

Koning Willem Alexander

Vooralsnog lijkt het er dus niet op dat de selfie snel zal verdwijnen vandaar dat ik de infographic van Dan Zarella over de ‘wetenschap’ van de selfie hier deel. Want hoe maak je je selfie zo goed en succesvol mogelijk?

Of kan je je meer vinden in de reactie van deze megatron op selfies die ik tegenkwam op What the Web, een leuke site waar onder andere de leukste en grappigste items van het web verzameld worden.

Bekijk voor de zekerheid in ieder geval even deze flowchart of het verstandig is om iets op social media te delen zoals een selfie, gewoon uit zelfbescherming.

Wat een gaaf idee, doe je mee?

Cristina Vanko wilde leren kalligraferen en wist dat leuk te combineren met tekstberichtjes. Ze ging een weeklang tekstberichtjes niet op de ‘gewone’ manier met het toetsenbord van de telefoon schrijven, maar ze maakte een foto van het bericht dat zij met haar kalligrafeerpen op papier had geschreven.

Wat zij onder andere leerde door het experiment was dat mensen zich door de handgeschreven berichtjes speciaal voelde en dat ze er zelf beter over nadacht voor ze een handgeschreven tekstberichtje verstuurde.

We tikken ons tegenwoordig inderdaad een ongeluk, maar echt ouderwets schrijven? En het heeft zoveel voordelen; je houdt je handschrift een beetje bij, wat je schrijft onthoud je beter en zo is er vast nog wel meer te bedenken.

Ondanks mijn beroerde handschrift – de een noemt het karakteristiek, de ander een doktershandschrift –  ga ik het vanaf vandaag in ieder geval af en toe ook doen, met een balpen dat dan wel weer. Een soort zelfgeschreven selfie.

Handgeschreven