Deze week wordt een boek weer een boom, een slimme oplossing van Chrome en een nieuw soort selfie.

Panoselfies?

De selfie, het blijft een dingetje. Nu is er weer een nieuwe variant naast de celebrity-, groupselfie en ga zo maar door; de panoselfie.
Met een panoselfie maak je een foto niet alleen van jezelf maar je omgeving mag er ook op. Een panoramafoto dus met jezelf in de hoofdrol natuurlijk. Vorig jaar stelde ik al de vaag waarom we liever een selfie zien dan een mooie panoramafoto. Dat is met de panoselfie nu ‘opgelost’. Wat zal de volgende variant worden, een dronesie (een selfie gemaakt met een drone)?

Slaap, tabje, slaap

Heb jij ook het idee dat je computer alsmaar langzamer wordt als je lekker aan het rondstruinen bent op het web? Meerdere tabjes tegelijk open hebben is de oorzaak. Gelukkig heeft Google Chrome hier nu een meesterlijke extensie voor bedacht, the Great Suspender.

Je kan de extensie instellen zoals je zelf wilt, van na 20 seconde ongebruikt al laten slapen tot na 3 dagen pas. Wakker maken is ook in een vloek en een zucht gebeurd. Verder kan je sites op een whitelist zetten zodat ze nooit gaan slapen, zoals je mail.

Chrome maakt de slogan ‘helping to make you a happier and more productive human” met deze extensie voor mij meer dan waar.

Plant een boek

Wat een supergaaf idee, je boek planten als je het uit hebt zodat het weer een boom kan worden. Het Tree Book Tree Program is bedacht en gemaakt door de Argentijnse kinderboekenuitgever Pequeno Edito in samenwerking met FCB Buenos Aires.