Deze week gaan we offline phubben, geloven we in sprookjes tijdens Halloween en gaan we langere artikelen van begin tot eind lezen, of zou dat ook een sprookje zijn?

Stop die telefoon eens weg en ga offline phubben!

Ga gewoon lekker lezen als je ergens staat te wachten in plaats van als een zombie met je telefoon pielen. In Frankrijk, Grenoble om precies te zijn, kan dat sinds kort. Daar staan automaten waar je een gratis verhaaltje kunt halen als je ergens moet wachten, je verveelt of eens wat anders wil dan je telefoon.

Elk verhaal wordt geprint op een stukje papier, zoals je dat krijgt als je een bonnetje uit een automaat vraagt. Je kunt zelfs kiezen hoe lang het lezen van het verhaal mag duren: 1, 3 of 5 minuten.

Een superleuke manier om de tijd te doden als je ergens staat te wachten. Ik ben benieuwd of er rond de automaten ook echt meer mensen te zien zijn die zich verdiepen in een stukje papier in plaats van in hun mobiel. Offline Phubben, ik stem voor.

Je leest het hele verhaal over de verhaaltjesautomaten op PSFK.

Een ‘echt’ sprookje voor Halloween

Gisteren was het Halloween. Een feest dat in Amerika groots gevierd wordt en in Nederland ook aan populariteit wint. Waarom? De geschiedenis van het feest kennen we vaak niet eens. Kennelijk vinden we het gewoon leuk om ons te verkleden, in de huid van een ander te kruipen, op te gaan in verhalen en in sprookjes te geloven.

Kijk maar naar het filmpje van Aladdin die de dag voor Halloween op zijn magische tapijt door New York vliegt. De reacties van de omstanders zijn echt onbetaalbaar.

[embedvideo type=”youtube” id=”lqlrru1V69E”]

 

Benieuwd hoe ze het gedaan hebben? Lees dan snel de post over de Halloween grap op Mashable.

Ik denk dat ik het maar gewoon zo laat en geniet van de magie.

Slimme zet of irritant

De New Yorker, het tijdschrift dat bekend staat om haar lange artikelen, gaat je online helpen de verhalen uit te lezen als je tussendoor besluit iets anders te doen. We hebben natuurlijk allemaal last van de Fear of Missing Out dus het kan maar zo zijn dat als er een interessante notificatie voorbijkomt en dat je dat opeens gaat lezen. Of, God verhoede het, we kiezen ervoor om met een mens te gaan praten in plaats van te investeren in onze ‘relatie’ met de smartphone en het artikel in een keer te lezen.

Het supergave stukje software voor de remind-to-read tool is ontwikkeld door Leonard Bogdonoff. Wie weet waar de tool nog meer voor in te zetten is. Waar zie jij een toepassing? Volgens het verhaal in NiemanLab is Leonard van plan de code van de tool open source te maken zodat iedereen het kan gebruiken.

Zou het ons helpen dingen af te maken en in ieder geval de artikelen van The New Yorker van begin tot eind te lezen?

Lees het hele verhaal op NiemanLab.