Deze week een superschattig robotje, de oplossing van Mark Zuckerberg voor de veelgevraagde dislike button en een mooi maar vervreemdend filmpje.

RoBoHon, jouw toekomstige beste je vriendje?

In Japan hebben ze tegenwoordig een superschattige smartphone in de vorm van een speelgoedrobot, RoBoHoN. Ik kwam RoBoHon voor het eerst tegen bij Digital Trends. Wat denk je, potentie om je beste maatje te worden in de toekomst? Of zou jij je doodschamen als je in een speelgoedpop op straat loopt te praten?

[embedvideo type=”youtube” id=”HQtIlxe_ZkY”]

 

Smile, you’re on

Het kijkt zo langzamerhand wel dé manier om te communiceren: smileys. En binnenkort dus ook op Facebook. De veel gevraagde dislike button is het niet geworden. Dat zou te negatief zijn en Facebook is natuurlijk een happy place vol positiviteit. Als je wilt weten wat Mark hierover zelf zegt, check even zijn Facebook pagina.

Facebook noemt de smileys zelf overigens empathie knoppen. Maar helpt Facebook zo niet mee aan het nog leger maken van communicatie? Gooi er een smiley tegenaan en klaar. Vorige week deelde ik al het verhaal van Sherry Turkle: Stop Googling. Lets talk. Dit gaat onder andere over het slechter ontwikkeld empatisch vermogen bij kinderen.

Ik heb er nou niet echt het vertrouwen in dat de empathie knoppen van Facebook gaan bijdragen aan het verbeteren hiervan. Waarom niet meer moeite in je reactie steken, of beter misschien nog, gewoon even bellen of langsgaan als het iemand is die je kent.

Lang verhaal kort, om het overzichtelijk en niet te moeilijk te maken kan je bij Facebook dus binnenkort, naast het bekende duimpje, ook gebruik maken van de smileys Liefde, Lachen, Glimlachen, Verbazing en Boosheid. Dat houdt het overzichtelijk. Enige nuance of een extra hart onder de riem zal je er toch echt even zelf bij moeten schrijven.

[responsive]Smileys Facebook[/responsive]

Ga jij het redden om je voldoende uit te drukken met de smileys van Mark?

Bizar mooi, maar vervreemdend

Fresh Gadgets deelde afgelopen week een bizar mooi, maar ook vervreemdend filmpje: Input/Output. Het filmpje is gemaakt door Park Pictures en Terri Timely met een techniek die we steeds vaker zien, Computer Generated Imagery. De ultieme manier om fantasie ‘werkelijkheid’ te laten worden. Ik kan me alleen maar aansluiten bij wat Fresh Gadgets zegt: “Klik even door, want je gaat er zeker geen spijt van hebben.”

[embedvideo type=”vimeo” id=”141567420″]