Deze week over oud en nieuw, dromen en wat Mark Zuckerberg (vermoedelijk) met de nieuwe Facebook smiley’s wil. 

Ze zijn er!

In oktober vorig jaar schreef ik er al over, de nieuwe smiley’s van Facebook en afgelopen week waren ze er eindelijk. Of je er blij van wordt geen idee, ik vind de extra handeling best irritant als ik eerlijk ben. Maar goed, het Web ontplofte natuurlijk zoals vaker bij veranderingen bij Facebook en aankondigingen van Mark Zuckerberg. De inhakers die Dutchcowboys deelde vond ik de leukste en grappigste. Op Facebook vroeg ik je welke jij de leukste vond. Mijn favoriet is die van Eageron.

Ook even lezen in de ‘hysterie’ rond de FaceBook Reactions

Via Business Insider kwam ik het interessante artikel van Will Oremus, schrijver voor Slate, tegen. Volgens hem zijn de nieuwe Reactions er niet alleen gekomen om ons een  extra manier te geven om te communiceren. De dubbele agenda van Facebook speelt ook weer mee: het verzamelen van data om nog meer invloed op ons leven uit te oefenen. Lees in dat kader ook het stuk dat Caitlyn Dewey schreef voor de Washington Post over hoe Facebook je het nieuws rond de Amerikaanse verkiezingen voorschotelt en je niet alles laat zien voor een goed en onbevooroordeeld oordeel.

Wow, dat is nog eens een klok

Ik kwam deze briljante klok, de Plock, tegen op Mashable. Het is een mooie combinatie van kunst en mechanica. Terug naar vroeger zeg maar. De klok is ontworpen door Kango Suzuki die slim gebruik maakt van inspiratie uit de oude wereld.

[embedvideo type=”youtube” id=”WEbmYp5VVcw”]

 

Dansen met Obama

Op Quartz las ik over mevrouw McLaurin, een bijdehante tante van 106, een dame met een droom. Een bezoekje aan het Witte Huis. Mevrouw McLaurin heeft alles meegemaakt, van Martin Luther King tot de eerste zwarte president. Van dat laatste zegt ze zelf dat ze dat nooit had durven dromen, een zwarte president. En nu ontmoette ze, dankzij haar eigen Social Media campagne (mevrouw is 106 hè), eindelijk Barack Obama en zijn vrouw Michelle tijdens ‘Black History Week’. Ze vierde het met een ouderwets vreugdedansje. Zo zie je maar weer, je bent nooit te oud om te dromen én dansen.

[embedvideo type=”youtube” id=”vSlWDlXCelk”]