Deze zondag de tweede editie van Weekly Mints, een paar leuke, interessante of inspirerende links die je de afgelopen week misschien gemist hebt. Over het definitief verdwijnen van een van de eerste messengers, het geluid van een typemachine en lezen, echt lezen, of…

De typemachine is terug! Het geluid in ieder geval

The Times heeft de ouderwetse typemachine op een eigen manier weer tot leven gebracht, als ‘achtergrondmuziek’. The Times hoopt dat hiermee het energielevel van de journalisten omhoog gaat. Zou het werken?

Zelf kan je ook het gevoel, of in ieder geval het geluid van de ouderwetse typemachine, weer een beetje in huis halen met de app van Tom Hanks, de Hanx Writer. Vooral het belletje aan het einde van een regel is leuk.

Hoeveel heb jij gelezen van wat je deelt?

Een aantal interessante artikelen, waarvan een paar wat ouder, over of we wel goed (of überhaupt) lezen voor we dingen online delen. Een killer van een titel hoeft niet per se de inhoud van het stuk goed samen te vatten. De inhoud en/of conclusie zou ook wel eens heel anders kunnen zijn dan je verwacht toch? De grote vraag is dus, heb jij alles gelezen wat je deelt?

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world’s leading questionnaire tool.

 

Vaarwel MSN Messenger

Jammer maar helaas, Microsoft trekt de stekker nu toch echt uit een van de eerste instant messengers, MSN Messenger. Ken jij hem nog? Chatten, offline zijn voor de buitenwereld maar als die ene leukerd online kwam heel snel ook online zijn en heel spontaan roepen ‘Hé hoi, jij ook hier? Toevallig. Alles goed?’, smiley’s versturen en gratis natuurlijk. Op zich wel begrijpelijk dat Microsoft er mee stopt, er zijn immers genoeg andere opties en ze hebben Skype natuurlijk. Maar het blijft jammer. ICQ (dat was misschien mijn eerste) is ook al niet meer… MSN Messenger gaat dus ook op het lijstje jeugdsentiment, de mooie herinneringen aan de begindagen van het Internet.