Deze week een geweldige tip, vriendschapsbandjes die bijna cooler zijn dan de Apple Watch en een oplossing van IKEA voor FOMO en Phubben.

Zet je iPhone eens op grijs

Heb je dat ook wel eens? Je gaat een dag van hot naar her. Voor de zekerheid neem je het snoertje van je iPhone mee, maar je hebt geen idee of je tussendoor überhaupt de mogelijkheid en de tijd hebt je accu op te laden.

De oplossing

Voor als je de hele dag niet in de buurt komt van een oplaadmogelijkheid kreeg ik deze toptip van vriend en geweldige systeembeheerder Marcel; zet je iPhone op grijs. Een stuk minder gezellig om naar te kijken maar supereffectief!

Hoe je het doet?

Ga naar instellingen. Kies Algemeen. Vervolgens kies je Toegankelijkheid en helemaal onderaan staat Activeringsknop en daar (jaja, we zijn er bijna) vink je Grijstinten aan. Appeltje-eitje. Als je nu drie keer achter elkaar op de thuisknop drukt is alles, tja, grijs. Het helpt echt enorm qua energiebesparing. Marcel deelt overigens meer aardige tips op het blog van zijn bedrijf Nu Direct.

Vriendschapsarmbandjes 2.0

Was ik maar weer een jaar of 12… Vriendschapsbandjes, iedereen heeft ze gehad op de middelbare school en daarna ook nog wel natuurlijk. Ze zijn van alle tijden en nu heeft Jewelbots er echt iets geweldigs mee gedaan. Jewelbots zijn bijna cooler dan de Apple Watch, ok dat is een klein beetje overdreven maar toch.

Wat zijn Jewelbots?

De armbandjes worden door de makers beschreven als ‘vriendschapsarmbandjes die meisjes leren te coderen’. Past helemaal in de tijd dat (enige) kennis van codetaal steeds belangrijker wordt en dat het best aardig zou zijn als er ook meer vrouwen zouden zijn die deze door mannen bevolkte wereld zouden betreden.

De Jewelbot is redelijk primitief, maar zeker niet minder interessant. Het bedeltje is een semi-doorzichtig plastic bloemetje dat aan een elastieken armbandje zit. De bloemetjes kunnen met elkaar ‘praten’ via Bluetooth door te trillen en op te lichten. Met de bijbehorende smartphone-app kunnen de meisjes de bloemetje zo programmeren dat ze elkaar berichtjes kunnen sturen in Morse code. Of berichtjes ontvangen als ze een nieuwe volger hebben op Instagram. Als je het armbandje aansluit op de computer kan er nog veel meer. Met de Arduino software kan je de Jewelbots bijna overal aan koppelen. Je schijnt er zelfs een Drone mee te kunnen besturen.
Er zijn nog veel meer mogelijkheden en het kunnen er meer worden, aangezien het armbandje met opensourcesoftware werkt. Een mooie manier om draagbare technologie in te zetten met veel potentie voor andere toepassingen.

Opeens wil ik dat vriendschapsbandje liever dan de Apple Watch.

Heeft IKEA de oplossing gevonden voor FOMO en Phubbing?

Best een simpele en effectieve oplossing voor mensen die hun telefoon zelfs tijdens het eten niet kunnen missen; de speciale placemat van IKEA met een ‘zakje’ voor je smartphone. Speciaal voor mensen die last hebben van FOMO (the Fear of Missing Out) en het Phubben maar niet kunnen laten. Beter en beleefder is natuurlijk je smartphone gewoon eens helemaal niet voor het eten uit te nodigen.