Vanaf nu iedere zondag een paar leuke, interessante of inspirerende links die je de afgelopen week misschien gemist hebt. Dit keer over een captcha in de vorm van een spelletje, de Europese CodeWeek en iets met typos.

Wetenschappers ontwikkelen leukere captcha

Draken van dingen vind ik het, de captcha’s om te bepalen of je mens of computer bent. Amerikaanse wetenschappers hebben een leukere manier bedacht om internetcriminelen te slim af te zijn. Voorlopig in ieder geval (via Nu.nl).

Waarom lees je zo makkelijk over je eigen typos heen?

Een ontzettend interessant stukje over waarom het toch zo moeilijk is je eigen typos te zien. Ik kan er over meepraten de typos, mijn (zelf gegeven) bijnaam is “misstypo”. Ik moet daarbij wel zeggen dat ik typos wat beter vind dan autocorrect. De dingen die daar af en toe uit komen zijn soms echt te bizar. In een privémail of een Whatsappje is dat natuurlijk niet zo heel erg. Slordig, maar niet erg. Zakelijk of in je blog is natuurlijk een heel ander verhaal. Goed opletten is dus het devies en nalezen voor je iets verzendt. O ja, en misschien niet te veel tikken op je mobiel, dat scheelt vaak ook al de helft, als je wat meer ruimte hebt voor de dikke vingers.

Programmeren je tweede taal?

Hopelijk gaat Europa en vooral Nederland dit jaar echt groots inzetten op de Code Week EU. Mevrouw Neelie Kroes gaat er in ieder geval voor. Vorig jaar hadden we the Hour of code waar mede-42bisser @Carinajonker een blog over schreef. Ik schreef toen een app blog voor de Codecademy app. De laatste wordt nog altijd geupdate met nieuwe onderdelen. De site www.codecademy.com kan ik je ook aanraden, super leerzaam! Wie weet word ik toch nog de nerd die ik altijd al wilde zijn het is immers nooit te laat om te leren. Let’s start to code!