Via de Techionista nieuwsbrief van Vivianne Bendermacher kwam ik laatst terecht bij een interessante paneldiscussie: Women in Tech. Een van de Campus Cafés die in aanloop naar de Campus Party worden georganiseerd.

Campus Party, wat is dat nou weer?

De Campus Party is ’s werelds grootste tech festival waar duizenden mensen die iets met tech hebben samenkomen. Geeks, nerds, designers, developers, gamers, hackers, scientists, startups en alle andere fans van het internet en technologie. Er wordt tijdens het event genetwerkt en je kunt aan verschillende gave activiteiten mee doen zoals workshops en hackathons. Er zullen ook grote namen op het gebied van tech aanwezig zijn zoals een van de belangrijkste voorvechters van gratis en open source software Jon “maddog” Hall van Linux International. Maar ook Samir Patel, CEO van GrowthMachines en Mentor bij 500Startups, de CEO van Business Models Inc. Patrick van der Pijl, Vivianne Bendermacher en nog veel meer interessante sprekers.

Alles op het gebied van innovatie, creativiteit, science en digitale entertainment en ondernemerschap kun je vinden tijdens de Campus Party. De Campus Party wordt van 25 t/m 29 mei 2016 gehouden in de Jaarbeurs Utrecht.

Women in Tech paneldiscussie

Techionista organiseerde een paneldiscussie met een paar inspirerende vrouwen in tech zoals Brechtje de Leij, Kitty van Muiswinkel, Laura van der Lubbe, Anouk Visser, Lieke Boon en Esther Gons. Vragen die gesteld werden waren hoe het nu kan dat er zo weinig vrouwen in de tech-hoek zitten en hoe we ervoor kunnen zorgen dat meer meisjes op school kiezen voor de beta-vakken en een carrière in tech. Allemaal onderwerpen die ook aan bod zullen komen bij de Campus Party. Ik ga er dus zeker heen.

 

 

De blog die ik nooit publiceerde

Door de paneldiscussie moest ik opeens weer denken aan een van de eerste blogs die ik schreef voor Mind-Mints maar nooit publiceerde: Hé nerd! Ik wil nog altijd leren programmeren, de paneldiscussie was de trigger om het nu gewoon te doen in plaats van erover dromen. Tech is zo gaaf, ik snap dan wel niet alles maar ik kan het wel uitzoeken en daar zou ik dus graag meer over schrijven.

Waarom ik dat nog nooit heb gedaan, schrijven over tech? Ik dacht ‘wie ben ik om erover te schrijven?’. Geen ervaring maar wel een grote liefde voor en interesse in tech. Oh wacht, dat is een perfecte reden!

Het is nooit te laat voor een droom

Ik ga het gewoon doen. Ik heb mijn oude, nooit gepubliceerde blog, nog eens bekeken en gewoon online gezet. Ook voor een droom geldt dat je ooit een eerste stap moet zetten. Ik ga leren programmeren!

Ga je mee?

Ik zou het leuk vinden als je meegaat in mijn ‘tech ontdekkingsreis’. Ik zal op Mind-Mints verslag doen van mijn zoektocht naar de beste programmeertaal om te leren. Waar ik dat ga leren en hoe het mij vergaat. Ik zal ook af en toe interessante tech-nieuwtjes met je delen. Commentaren, advies en tips zijn meer dan welkom. Als je mee wilt doen laat het me weten.

Let’s code!