In bijna de laatste week van het jaar gijzelen voorstellingen je telefoon, heeft het boek een hoofdrol en gaan we misschien binnenkort op ontdekkingsreis met Detour.

Op ontdekkingsreis met de app Detour

Helaas (nog) vrij beperkt in de locaties, maar echt op ontdekkingsreis in plaats van het geijkte praatje van de reisleider aan te horen kan sinds kort met Detour in San Francisco. Met Detour krijg je fascinerende achtergrondverhalen bij gebouwen en buurten in steden horen. Detour is bedacht door Groupon mede-oprichter Andrew Mason. Het mooiste is dat er een speciale geolocation engine achter zit die Mason ter beschikking stelt aan locals om hun eigen audiotours te (laten) maken.

Wie weet hebben we zoiets ook snel in Nederland, om te beginnen in Utrecht. Ik woon er al een hele tijd maar ontdek elke week wel weer een nieuw pareltje en hoe gaaf zou het niet zijn als je ook de achtergrondverhalen kent.

Dan maar gijzelen als je niet los wilt laten

Na de slimme niet-storen-tijdens-het-eten placemat van IKEA is er nu een slim hoesje dat net even een stapje verder gaat. Voor voorstellingen en concerten is er nu Yondr. Een slim telefoonhoesje dat je telefoon ‘gijzelt’ als je je op een bepaalde locatie bevindt. Zolang je op de ‘gijzelingslocatie’ bent zit het hoesjes op slot, hij kan pas open als je buiten de ‘lockzone’ bent. Dat zal de hardnekkige smartphone-verslaafden leren!

Weg met de eindeloze keuze!

Deze Japanse boekverkoper heeft het slim bedacht. Iedere maand verkoopt hij 1 boek. Hij maakt er meteen een mooie tentoonstelling van. Een soort van kunstgalerie voor een boek. Scheelt hem inkoop, voorraad en ruimte. En de boekenlezer? Die heeft geen last van keuzestress en kan al voor het lezen genieten van het boek. Heerlijk toch?