Deze week een terugblik wat het Wereldwijde Web ons de afgelopen 25 jaar gebracht heeft, iets met slimme telefoons en iets minder snuggere mensen en natuurlijk een kerstgroet.

De geschiedenis van het Wereldwijde Web

Aan het einde van het jaar wordt er altijd op van alles en nog wat teruggekeken en natuurlijk ook vooruit naar wat we in het nieuwe jaar verwachten. Een leuke, interessante en licht nostalgische insteek is te kijken naar de geschiedenis van het wereldwijde web van de start in 1989 tot nu. Ik schreef eerder een stukje om het 25 jarig bestaan te vieren en vond laatst een mooi overzicht van de geschiedenis van het WWW van PewResearch. Een mooie terugblik over hoe het wereldwijde web de manier waarop we tegenwoordig met elkaar verbonden zijn, hoe en wat we delen (zoals The Dancing Baby, de eerste viral video) en nog veel meer verandert heeft. Een leuk en interessant stukje geschiedenis met behoorlijk wat ‘O ja, dat was toen inderdaad’-momenten.

Smart phones, dumb users

De titel zegt alles al, ik vrees dat ik hier niet veel meer aan toe te voegen heb. Herken je jezelf? Of anderen?

 

Geweldige kerst(groet)

Via Dutchcowboys kwam ik deze supergave kerstgroet van de CEO van een groot communicatiebureau tegen. Er wordt leuk gebruik gemaakt van je smartphone en Youtube; met de een bestuur je de ander. Voor een echt goede kerstgroet is het natuurlijk ook gekoppeld aan een goed doel, Make a wish. Benieuwd hoeveel geld ze hiermee weten op te halen.

Mooie kerst alvast!