Deze week laat Facebook zien wat ze van je weet. Een bezorgrobot die hopelijk een iets langer leven heeft dan het liftende robotje HitchBOT. En heldhaftige mannen die niet bang zijn voor een snotneus.

Facebook doet aardig en wordt eng

De eerste keer dat Facebook mij opeens een mooie dag toewenste en bedankte voor mijn bezoek leverde dat een kleine glimlach op. Dat geldt niet voor iedereen als je het stuk op The Next Web moet geloven. Zelf had ik vandaag ook een ‘waar bemoei je je mee ervaring’. Ik blijk vandaag een jaar geleden vrienden geworden te zijn met Leo.

Bemoeizuchtige Facebook

Leo is altijd goed voor een lach en een mooie discussie. Hij weet zelf ook denk ik dat ik dat vind. Maar om nu, omdat Facebook zegt dat ik het moet vieren, de slingers uit de kast te trekken? Dat bepaal ik zelf wel.

Wat vind jij ervan dat Facebook nu opeens laat zien hoeveel ze wel niet van je weet?

Het wordt nog druk op de stoep

The Verge kwam met het bericht dat Starship Technologies een bezorgrobot ontwikkelt voor je boodschappen. Geen drone, wat enorm hot lijkt te zijn voor het bezorgen van pakketjes (niet alleen Amazon is er mee bezig maar ook DHL en vele anderen ), maar een robot. Of meer een rijdende doos.

[embedvideo type=”youtube” id=”yL2MZDTVjKU”]

 

De robot kan ongeveer 9 kilogram aan boodschappen vervoeren. De reistijd kan ook niet langer zijn dan 30 minuten. Met een mobiele app bestel je straks makkelijk en snel je boodschappen. Er zit ook een track and trace systeem in zodat je precies weet hoe laat je boodschappen voor de deur staan.

Slimme zet of….

Er zijn nog wel wat nadelen aan verbonden: Mag dat zomaar, allemaal robotjes op de stoep? Wie heeft er voorrang? En natuurlijk vandalisme. James Vincent verwijst aan het einde van zijn stuk in the Verge ook naar het trieste einde van de liftende robot HichBOT waar ik eerder ook al over schreef.

Zou jij je boodschappen door dit robotje thuis laten afleveren of ga je lekker zelf de deur uit?

Echte mannen, vroeger bestonden ze nog

Een leuke commercial van Fisherman’s Friend. Over hoe snotteren vroeger toch wel wat anders geïnterpreteerd werd. Toen waren er nog allemaal heldhaftige ridders die niet bang waren voor een snotneus.

“There was a time when that sniffle meant your booger was looking for a place to hide. Sadly times have changed.”

 

[embedvideo type=”youtube” id=”XMX5SPlZbhA”]