Deze week een kampioen door Youtube, maken we een proefritje met kleding en was de maandag van Facebook.

Wearables in alle vormen en maten

Van horloge tot ring en ketting. Maar welke wearable doet nu wat? The Verge plaatste afgelopen week een leuke quiz. Benieuwd hoeveel jij er goed hebt èn welke jij graag zou willen hebben natuurlijk. Ik ben sinds kort ook aan de wearable, maar daarover lees je binnenkort meer.

Een gouden medaille, je wint hem met Youtube

Wat een gaaf verhaal is dit zeg! De Keniaan Julius Yego heeft een gouden medaille speerwerpen gewonnen op de wereldkampioenschappen in Beijing. Niet bijzonder zou je misschien zeggen. Maar wat denk je van zijn coach? Dat is hijzelf samen met Youtube. Omdat Julius meer interesse had in speerwerpen in een land van hardlopers, was het lastig een coach te vinden. Dus wat doe je? Waar kan je echt alles leren? Juist. Op Youtube. En nu heeft Julius dus een gouden medaille. Hoe gaaf is dat!

Binnenkort maak je een proefritje met je kleding

Er is weer een nieuwe plugin voor Google Chrome; Try. Als je in Noord-Amerika woont en je installeert de plugin dan kan je 5 kledingstukken van de aangesloten webshops 10 dagen proberen. Je betaalt pas als je de kleding wilt houden. Het zijn ook niet de minste merken en webshops die meedoen aan het try before you buy experiment zoals Nike en Zara. Maar wat gaan de winkels dat doen met de kleding die na 10 dagen teruggestuurd wordt? Als tweedehands verkopen? Weggeven aan een goed doel? Stiekem als nieuw verkopen? Wat? Op zich een goed idee vind ik. Al weet ik zelf meestal, als ik iets pas, meteen of ik het wil houden of niet. Maar goed, de kleding eerst 10 dagen lenen dus. Ik ben heel benieuwd waar het ons gaat brengen als het ook, of ooit, in Nederland gelanceerd wordt.

Goed gedaan jochie

Een miljard mensen, een miljard! Dat is een 1 met 9 nullen. Zoveel mensen waren er afgelopen maandag tegelijk op Facebook. Een mijlpaal zoals Mark zelf zegt. Dat het een mijlpaal voor Facebook is snap ik. Hoe meer Facebookgebruikers of -verslaafden hoe beter. Maar wat zegt dit over ons? Er was een tijdje geleden al een onderzoek waaruit bleek dat ik-weet-niet-hoeveel mensen niet weten dat ze op het internet zitten als ze op Facebook zijn. Sommigen denken zelfs dat Facebook het internet is, punt. Best jammer want er is buiten Facebook echt zoveel te vinden en te ontdekken. Niet alleen op internet natuurlijk, maar daar is het wel makkelijker. Serendipiteit maakt het leven nóg leuker.