Afgelopen week was in het nieuws dat Zite door Flipboard was overgenomen. Mijn favoriete nieuwsapp mét serendipiteit waar ik een tijdje geleden bij 42bis over schreef. Waaróm nou weer, was mijn eerste gedachte.

Technologie

Ok, het waarom snap ik wel, denk ik. De technologie van Zite is in één woord briljant. Geen idee hoe het precies werkt. Maar je geeft aan over welke onderwerpen je meer wilt lezen en weten en voilà. Je krijgt elke keer weer nieuws voorgeschoteld waarvan ik denk: interessant. En natuurlijk het overbekende verrassingselement, ook wel serendipiteit, een van de mooiste dingen.

Abonnees

De Flipboard app heb ik ook. Maar ik die gebruik ik eigenlijk niet zo heel vaak, om niet te zeggen zo goed als nooit. In Flipboard zijn het ‘gewoon’ de nieuwskanalen die ik zelf heb opgegeven, maar dan mooi weergegeven. Flipboard is daarnaast ook helemaal niet slim. Ik kies dus eerder voor het recht toe recht aan koppensnellen in de RSS reader. Maar ik geloof dat ik daarmee een van de weinigen ben. Het abonnee-bestand van Flipboard is enorm groot in tegenstelling tot dat van Zite. En bij Flipboard werken ook nog eens veel meer mensen die de app kunnen bijhouden en verbeteren. Punt gemaakt denk ik.

Breaking up is hard to do

Voor mij in ieder geval. Volgens de bedenker en oprichter van Zite kan de app wat hem betreft niet snel genoeg verdwijnen. Het is de bedoeling dat de app over een paar maanden niet meer als zodanig bestaat en dat Flipboard steeds slimmer wordt.

Ik vraag me ondertussen af wat er met al mijn gelikete artikelen gaat gebeuren? En hoe goed Zite mij kent, we hadden toch echt wat samen, dacht ik. Gaat dat ook allemaal mee naar Flipboard? Is Flipboard dan opeens mijn nieuwe nieuws-ontdek-app-met-serendipiteit vriend? Ik moet het allemaal nog maar zien. Stiekem hoop ik dat er snel iemand opstaat die ook zoiets als Zite gaat maken.

Bron: readwrite.com