Deze week eet je nog lekkerder met de juiste muziek, nieuwe woorden en tips om je persoonlijke foto’s privé te houden.

Nu nóg lekkerder

Wist je dat eten nog lekkerder kan worden met bijpassende muziek? Er is al veel onderzoek over de invloed van achtergrondmuziek op eet- en koopgedrag maar nog niet naar die van achtergrondmuziek op de smaakbeleving. Onderzoekers van de Universiteit van Arkansas onderzochten twee varianten van eten; een comfort food, eten dat geassocieerd is met emoties, en een niet-comfort food. Het werd melkchocolade en paprika. Tijdens het eten kregen de testpersonen hetzelfde stukje muziek te horen in verschillende varianten; klassiek, jazz, hip hop en rock.

En wat denk je? De chocolade smaakte nog beter met een beetje jazz, maar weer niet met hip hop.

De onderzoekers ontdekten ook dat de invloed van de achtergrondmuziek afhankelijk is van de artiest, het type eten, bevolkingsgroep, ervaring en cultuur. Reden voor verder onderzoek dus. Ik ben benieuwd wat er uit komt.

Daar is een woord voor

Woorden en dan vooral nieuwe woorden, ik ben er echt gek op. Vorige week was ik nog op zoek naar een goede Nederlandse vertaling van phubbing in 1 woord, niet twee of een heel verhaal, gewoon 1 woord. Nog niet gevonden helaas. Een Amerikaanse dame die nieuwe woorden bedenkt en er, onder andere, haar werk van gemaakt heeft is Lizzie Skurnick Een echte woordkunstenares, ze bedacht onder andere smearch; iemand googelen in de hoop dat je slecht nieuws vindt. En voor het buitensporig checken van je mobiel of een ander device bedacht zij het woord figital. Meer briljante vindingen zijn verzameld in haar boek That should be a word  en op the Old Hag.

Hoe je persoonlijke foto’s een beetje privé houdt

Met privé bedoel ik niet dat je de foto’s helemáál voor jezelf houdt, maar meer dat niet een of andere wildvreemde of je baas ze ziet. Hubspot had een aardige infographic met tips voor de instellingen op Facebook, Twitter, Instagram en Flickr gemaakt door studyweb.com

How To Keep Personal Photos Private - An Infographic from StudyWeb.com

Embedded from StudyWeb.com