Deze week de vraag of jij Wikipedia al steunt. Over slimme contactlenzen, gaan we de strijd aan met het blauwe monster, miscommunicatie en de kracht van een lach.

Eerst iets belangrijks

In ieder geval iets wat ik belangrijk vind, vaak gebruik en veel plezier aan beleef: Wikipedia. De internet encyclopedie die door vrijwilligers geschreven wordt.

Om de onafhankelijkheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat Wikipedia nooit gebruik hoeft te maken van advertenties, zijn ze een campagne gestart. Voor de prijs van een kopje koffie zijn  ze al geholpen, meer mag altijd. Ik doneer regelmatig. Geef jij ook?

Dit is het bericht van Wikipedia op haar site:

Beste lezers, We zullen meteen ter zake komen: Vandaag vragen wij onze Nederlandse bezoekers om hulp. Om onze onafhankelijkheid te waarborgen, zullen we nooit advertenties plaatsen. We zijn afhankelijk van donaties van gemiddeld € 10. Slechts een klein deel van onze lezers draagt bij. Als iedereen die dit leest € 2 zou doneren, dan zou onze campagne binnen een uur afgerond zijn. Dat klopt, de prijs van een kopje koffie is alles wat we vragen. We zijn een kleine non-profitorganisatie met de kosten van een top-website: servers, personeel en projecten. Wij vinden dat iedereen toegang zou moeten hebben tot kennis. Gratis, zonder restricties of voorwaarden. Als Wikipedia nuttig voor jou is, neem dan een minuut de tijd om het online en advertentievrij te houden. Dank je wel.

 

Miscommunicatie door verschillende emoticons?

In de post van Hannah Miller op Grouplens wordt mijn vermoeden bevestigd dat verschillende telefoons andere verschijningsvormen hebben voor emoticons. Vooral de “Grinning Face with Smiling Eyes” is op de iPhone duidelijk anders dan op bijvoorbeeld een Samsung telefoon.

[responsive]These are all the same emoji[/responsive]

Ik vind de grinning face op de iPhone best negatief, maar als ik de smileys op andere telefoons zie is hij toch best leuk.

Geschreven tekst is sowieso al een mijnenveld van misinterpretatie als je even niet oplet. Het niet helemaal hetzelfde zijn qua verschijning van de emoji’s op verschillende telefoons maakt het helaas nog wat ingewikkelder. Kijk dus uit wat je tikt, ook met emoticons.

Ik kom er zo even niet op, maar er zullen ook woorden zijn die in verschillende landen, provincies of dorpen zelfs een andere betekenis hebben. Heb jij een mooi voorbeeld?

Het helpt echt tegen het blauwe monster

Stiekem weten we allemaal allang dat het helemaal niet goed is voor een mens, te veel en te lang op je smartphone. En het blauwe licht? Monsterlijk slecht voor je gezondheid. En een van de redenen dat jij minder goed slaapt als je ’s avonds nog iets op je telefooon aan het doen of lezen bent.

Apple heeft voor iPhone sinds kort Night Shift, en het helpt echt! Geen fabeltje of ingebeeld.

De infographic van TechInsider, die ik afgelopen week echt overal tegen kwam, vat een aantal gevolgen van het blauwe licht voor lichaam en geest samen. Het is dus niet alleen het minder goed slapen. Met recht een monster dat blauwe licht van je telefoon als je de infographic bekijkt.

[responsive]effecten blauwe licht op lichaam en geest[/responsive]

Gewoon lekker aanzetten de Night Shift. Vanaf iOS 9.3 is het mogelijk Night Shift in te stellen. Je vindt Night Shift door eerst Instellingen te kiezen, vervolgens Beeldscherm en helderheid en daar staat Night Shift. Even instellen en je bent klaar voor de strijd met het blauwe monster.

Slimme contactlenzen

Mashable wist afgelopen week te melden dat in Zuid-Korea een octrooi is verleend aan Samsung voor contactlenzen met een scherm dat beelden direct naar de ogen van de drager van de lenzen projecteert. Je bestuurt de ingebouwde camera en sensoren door te knipperen met je ogen. Helemaal SciFi. Zelf denk ik dat ik redelijk gestoord zou worden, er is al genoeg te zien zonder een extra laag informatie.

De reden dat Samsung is begonnen met het ontwikkelen van de slimme contactlenzen is volgens SamMobile (een blog dat zich volledig op Samsung focused) om een betere Augmented Reality ervaring te creëren dan die mogelijk is met Google Glass.

Of we de lenzen (binnenkort) kunnen kopen is nog de vraag. Een patent is maar een patent en het wil niet zeggen dat een bedrijf er ook daadwerkelijk iets mee gaat doen. Maar voor het geval dat, zou jij de lenzen willen hebben?

Begin de dag met een lach

Mike Nuijs deelde op 42bis dit leuke en aanstekelijke filmpje van Coca-Cola en het is echt zo: “Happiness starts with a smile”.

https://youtu.be/FfezfZPw-qk

Zorg jij vandaag ook voor een glimlach? De aanstekelijke lach van de door Coca-Cola ingehuurde man kan je al in je zak steken. Zullen we afspreken minimaal 10 keer op een dag op zijn minst een glimlach?