Deze week hebben we het over zoenen, gezond of niet? De verschillen tussen mannen- en vrouwenselfies en spontaan Valentijn.

Zoenen, buitengewoon smerig of supergezond?

Iedereen schreef er weer over en bedacht ‘passende’ acties: Valentijnsdag. Het leukste dat ik tegenkwam was een artikel en een filmpje op Quartz over de science of kissing. Is het nou gezond of niet zoenen?

[embedvideo type=”vimeo” id=”155127224″]

En? Enorm geschrokken van het aantal bacteriën dat uitgewisseld wordt tijdens het zoenen en er accuut mee stoppen? Of ga je voor de calorieverbrandings- en weerstandopbouw-argumenten en zoen je vrolijk door?

Lijf of hoofd?

Tja, dat is een van de verschillen tussen mannen en vrouwen als het over het maken van selfies gaat. Natuurlijk zit er ook best wel een groot verschil in de (voorbereidings)tijd die in de selfie gestoken wordt. Via Dutchcowboys kwam ik onderstaande infographic van T-Mobile tegen. Herken je jezelf erin of ben je het er absoluut niet mee eens?

[responsive]Het grote selfie onderzoek T-Mobile[/responsive]

Waarom je Valentijn moet negeren

Ok, Valentijn op zich hoef je natuurlijk niet te negeren maar de commerciële en gemaakte hysterie rond Valentijnsdag mag wat mij betreft meteen verdwijnen. Het is een beetje hetzelfde als met alle andere ‘feest’dagen wanneer we opeens heel lief voor elkaar (zouden) moeten zijn zoals Kerst waar ik me eind vorig jaar al druk over maakte. Waarom gaan we niet gewoon voor de spontane zoen, ik hou van je, fijn dat je er bent, ik vind je lief? Ben ik nou gek of is dat echt veel leuker en echter? Ik heb er geen speciale dag voor nodig hoor. Als ik je lief of stom vind, zeg ik het echt wel. Ook midden in de zomer. Ok, vandaag ook omdat we het er nu toch over hebben.

Ik vind je in ieder geval lief dat je mijn blog weer gelezen hebt.