Deze week vind je spullen terug door ze te bellen, een creatief alternatief voor irritante advertenties en een handig trucje voor oordopjes die altijd in de war raken.

Altijd alles kwijt? Daar is een gadget en app voor

Ok, jij bent natuurlijk nooit iets kwijt, je kan het gewoon even niet vinden. Misplaatst misschien. Maar kwijt? Op Dutch Cowboys las ik over Tile en de bijbehorende app waar je ‘gewoon’ je spullen mee kunt bellen als je ze niet kunt vinden. Hoe handig is dat? Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Het kost je in ieder geval minder dan de zoekfrustratie en het hele huis overhoop halen. 1 Tile kost ongeveer €23 en voor €64 heb je er 4. Je kunt ze in de officiële webshop bestellen. Ik denk dat ik het misschien maar ga doen, jij?

[embedvideo type=”youtube” id=”pXSsefBWKsw”]

Zijn Google Advertenties te vervangen door korte verhaaltjes?

Op Fast Company las ik dat het literaire magazine Matchbook het in ieder geval gaat proberen. Zij hebben een wedstrijd uitgeschreven om korte verhaaltjes, heel kort, te publiceren via Google Advertenties. Echt gepersonaliseerde advertenties dus. Geen producten meer waar je niet op zit te wachten of vage uitgevers als je zoekt op korte verhalen, maar echte verhaaltjes.

De uiterste datum om een verhaaltje in te sturen is 15 februari aanstaande, ik zit er sterk over te denken het te proberen. Een mooie uitdaging; maximaal 70 tekens, een pakkende titel én in het Engels. Je kan er zelfs een klein zakcentje mee verdienen als je uitgekozen wordt.

Ik hoop echt dat het een succes wordt en dat er meer creatieve en verrassende alternatieven komen voor de saaie en af en toe echt niet passende Google reclames als je iets zoekt. Het zou een mooi alternatief zijn voor de Adblockers, waar uiteindelijk niemand beter van wordt.

Met dit trucje heb je de boel zo uit de knoop

Ik kwam afgelopen week twee berichtjes tegen. Een over hoeveel tijd je wel niet kwijt bent aan oordopjes die in de war zitten: drie-en-een-halve dag van je leven. En een tweede met een oplossing, afgekeken van een breiende vrouw. Toch maar eens proberen. Al denk ik dat de in-de-war-vrije-opberg-manier ook wel wat seconden van je leven pikt. De frustratie ben je dan overigens wel kwijt.

[embedvideo type=”youtube” id=”fY9LIFKlDaU”]