Deze week over hergebruik van plastic flesjes, een quiz waarvan ik me afvraag of het klopt en Siri die (misschien) nog slimmer wordt.

Dopper maar dan voor schoenen

Opeens had iedereen er een, een Dopper flesje. Bedacht door Merijn Everwaarts, gemaakt om het aantal plastic wegwerpflesjes te verminderen én het gebruik van kraanwater te bevorderen. Weg met de plastic soep!

Nu is er weer een mooi voorbeeld van hergebruik van die o-zo-makkelijke-maar-slecht-voor-het-milieu-waterflesjes. Ook wel PET flessen. Sneakers van PET-flessen. Het kan. Ik moet zeggen dat ik enorm benieuwd ben hoe het voelt en loopt op gympen van plastic flesjes.

Hoe oud ben je eigenlijk?

Quizzen, we zijn er gek op! Helemaal als het even snel kan en het resultaat je aanstaat natuurlijk. Zo had Buzzfeed een testje waarbij met behulp van 8 foto’s bepaald werd hoe oud je bent. Bij mij kwam er uit dat ik bijna de helft van mijn leeftijd was.

[responsive]Buzzfeed test leeftijd[/responsive]

In de comments las ik dat het bijna voor alle vrouwen, van jong tot bijna bejaard, gold dat ze een Woman in her mid- to late twenties waren. Niet bepaald geloofwaardig. Aan de andere kant is leeftijd ook maar een getalletje. Ik zou niet weten hoe 40 voelt, of ‘hoort’ te voelen. Hoe oud ben jij volgens de test?

Weet Siri straks het beste hoe je je voelt?

Volgens een Twitterbericht kan je binnenkort je gevoelens niet meer verbergen voor Siri. Nee toch?!? Ik moet er niet aan denken!

Het artikel verder lezend kwam ik erachter dat de hoofdboodschap eigenlijk was dat Apple een Artificial Intelligence Startup gekocht heeft, Emotient, die zich focust op het ‘lezen’ van gezichten. Wat Apple ermee van plan is, is gewoon nog speculatie. Ik ben door de titel van het artikel wel benieuwd of het ingezet wordt om Siri te helpen achter je gevoelens te komen. En, ook niet onbelangrijk, wat ze er mee gaat doen. Meteen een afspraak bij een psychiater inplannen of snel een leuk fimpje of vrolijk liedje voorschotelen? Het zou wel wonderlijk zijn dat als het inderdaad lukt, dat Siri binnenkort beter aan je kan ‘zien’ hoe je je voelt dan de jongeren van tegenwoordig. Over dat laatste maakte Sherry Turkle zich vorig jaar nogal druk in het artikel Stop Googling. Lets Talk.