Gisteren was het zover, de dag dat Marty McFly en Dr. Emmett Brown naar 2015 reisden in Back to the Future. Wat een film uit de tachtiger jaren allemaal niet teweeg kan brengen. De inhakers en stukken over wat er uitgekomen was en wat niet vlogen je om de oren.

Lauren Gilmore schreef voor The Next Web over hoe dicht we eigenlijk bij de voorspelde toekomst gekomen zijn. Wearables, vliegende auto’s en smart homes om er een paar te noemen. Een interessant stuk, maar wel een terugblik.

Veel belangrijker is dat het nu de tijd is voor nieuwe voorspellingen en verhalen voor en over de toekomst.

The Telegraph vroeg in het kader van Back to the Future Day een aantal futuristen hoe zij denken dat de wereld er over 30 jaar uitziet. Is 2045 het jaar waarin je jezelf constant kunt upgraden en verbeteren? Volgens Tamar Kasriel, oprichter en MD Futureal, future-focused strategy consultancy is het een van de mogelijkheden. Hebben we tegen die tijd smartphones, auto’s en huizen die weten hoe we ons voelen en daarop inspelen? Richard Watson, futurist, schrijver en oprichter van online magazine What’s Next denkt van wel.

Lees het hele artikel van Lauren Gillmore op The Next Web. De voorspellingen van de futuristen lees je in The Telegraph.

Wat is jouw voorspelling voor 2045?