Deze week over goede manieren, Barbie die met haar tijd meegaat en Facebook als je er niet meer bent.

Netjes blijven, altijd!

Het kan iedereen overkomen. Je bent op weg naar een belangrijke afspraak, in dit verhaal een sollicitatie, en onderweg bots je tegen iemand op. In plaats van ‘sorry, gaat het’ zeg je ‘kijk uit #*%!’ en je geeft hem nog een duw na. Dat was dus je gesprekspartner voor je o zo belangrijke afspraak…. Vroeger kon je er zelf nog een verhaal van maken waarom het gesprek zo faliekant mislukt was, tegenwoordig ligt het in een vloek en een zucht op straat. Dus, blijf altijd aardig en vriendelijk, je weet nooit (zeker) wie de ander is.

Here comes Chucky

Ken je hem nog? De moordlustige pop uit Child’s Play?

Dat was het eerste waar ik aan dacht toen ik het nieuws las dat ook Barbie met haar tijd meegaat, er komt namelijk een Barbie die een connectie met WiFi heeft waar je echt mee kunt praten. Barbie met Siri zeg maar. Ik geloof dat ik een beetje bang zou worden van zo’n pop. Ik was toch al nooit een poppenmeisje, maar met dit, dan zou ik nog eerder voor autootjes en lego kiezen.

Facebooken, ook als je er niet meer bent?

Ok, het is een beetje luguber en net als je erfenis regelen; je denkt er gewoon liever niet aan. Wat gebeurt er met je online profielen zoals Facebook of Linkedin na je dood. Blijf je online voortleven of zit je meer te denken aan ‘weg is weg dus dan alles ook weg’? 42bis-blogger Farah Sheikrojan schreef een blog naar aanleiding van een bericht op de Facebook Newsroom dat je in Amerika je Facebook-erfenis kunt regelen. Een toch al lastig onderwerp met nu ook een online variant er bij. Weet jij wat je wil dat er gebeurt met het laatste wat van je overblijft, de herinnering? Wie erft jouw Facebook-profiel en kan als jou verder gaan? Of verdwijn je dan ook het liefst in de online wereld?