Deze week hangen we slingers en ballonnen op voor de verjaardag van de sms, zitten we niet te wachten op goed nieuws en wordt het schijnbaar onmogelijke mogelijk gemaakt.

Hieperdepiep, sms bestaat 22 jaar

Op 3 december 1992 verstuurde Neil Papworth het eerste sms-berichtje, dit was overigens vanaf een computer, aangezien het versturen met een telefoon toen nog niet mogelijk was. Door de komst van sms veranderde onze manier van communiceren en nam het telefoonverkeer drastisch af, simpelweg omdat een smsje een snellere manier van communiceren is. Met de komst van de smartphone ontstonden er ook andere mogelijkheden om korte berichten te versturen en ontvangen zoals via Whatsapp of notificaties. Voorlopig zal sms nog wel even blijven, het heeft namelijk één groot voordeel boven alle andere mogelijkheden; iedere telefoon kan sms ontvangen en versturen onafhankelijk van het merk telefoon of de  dienst die gebruikt wordt. Ik stuur nog maar eens een ouderwets smsje om het te vieren.

Slecht nieuws

Dikke kans dat je dit kopje als eerste zag in deze Weekly, we zijn nu eenmaal gek op slecht nieuws. Dit bewees het Russische City Reporter maar weer eens. Zij besloten een dag lang alleen maar goed nieuws te publiceren. Het resultaat? Ze verloren tweederde van hun lezers die dag. Toch wel iets om over na te denken, deze fascinatie met narigheid en slecht nieuws. Een aardig voorbeeld is het recente nieuws over het verpletterende huwelijksaanzoek dat dwars door het dak van de buren ging en er voor zorgde dat 32 woningen ontruimd moesten worden en dat in no time de wereld over ging.

Niet te geloven!

Verbazingwekkend wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met technologie. Buzzfeed maakte een lijstje met het bewijs hoe ver we gekomen zijn om het schijnbaar onmogelijke mogelijk te maken.