Deze week onder andere een gaaf uitlegfilmpje over hoe een touchscreen werkt en een reminder dat ook je baas ziet wat jij allemaal online doet.

De messenger apps tegen de sociale netwerken

Business Insider en Flurry onderzochten de groei van het aantal actieve gebruikers van sociale netwerken en die van messenger apps. En wat denk je? De messenger apps groeien als een malle. Als dat zo doorgaat zijn de messenger apps straks groter qua aantallen actieve gebruikers dan de sociale netwerken zoals Facebook. Je kunt ook steeds meer met messenger apps. Neem nou Whatsapp, daar deel je tegenwoordig bijvoorbeeld ook heel makkelijk linkjes en artikelen mee. Komt daarmee de een-op-een-communicatie weer een beetje terug, wat denk jij?

Zorg dat je altijd op je hoede bent

Zelfs op je werk ben je niet meer veilig bleek uit een artikel van NRCQ. Je baas ziet alles en dat mag ook want ga er maar vanuit dat een begrip als ‘redelijk’ breed in te vullen is, in het voordeel van de baas natuurlijk . Het is maar dat je het weet.

Hoe werkt zo’n touchscreen nou eigenlijk?

Als je erover nadenkt is het best magisch als je van de wat ‘oudere’ generatie bent in ieder geval, de jonkies weten niet beter en swipen over alles wat een scherm heeft. In deze video wordt uitgelegd hoe een touchscreen werkt.

Verwarring alom – de Whatsapp-groepsgesprekken

Whatsappgroepen, mij doe je er geen plezier mee. Je moet dubbel zo alert zijn, afspraken maken is een regelrechte ramp en dan heb ik het nog niet eens over de onzinnige en zogenaamd interessante dingen die gedeeld worden. Froot verzamelde een paar herkenbare situaties.