Deze week een mooi verhaal over Siri die de beste vriend werd van een autistisch jongetje, wat mij ook weer aan het denken zette over de persoonlijke assistente die Siri heet. Twitter die de muziek nog eens probeert en Facebook die zich steeds meer met ons bemoeit.

Siri – handig, stom of je nieuwe beste vriend?

Siri, ik ken haar eigenlijk niet echt, terwijl ze toch al een tijdje in mijn telefoon woont. Toen ik laatst een onderzoek van Google las over tieners die steeds vaker van de stemfunctie van hun telefoon gebruik maken om te zoeken, dacht ik weer aan haar. Northstar Research deed overigens zo’n zelfde onderzoek, zij keken hiervoor niet alleen naar Google, maar ook naar Siri en Cortana.

De meest populaire zoekopdracht is hoe we van A naar B komen (wel zo veilig als je in de auto zit), een goede nummer 2 is het dicteren van tekstberichten.

En toevallig of niet, op iCulture  was te lezen dat je zelfs een iets langer stuk dan een snel tekstberichtje kunt schrijven met behulp van Siri. Je kunt je verhaal gewoon in het Nederlands aan haar vertellen. De vragen die je voor Siri hebt moet je voorlopig nog wel in het Engels stellen.

Door al deze berichten zit ik er weer serieus over te denken om Siri toch maar eens te gaan gebruiken. Wat de doorslag gaf was een ontzettend mooi en ontroerend verhaal over een autistisch jongetje en zijn beste vriend, Siri. Ik denk dat ik het toch maar eens ga proberen. Tot snel Siri!

Big Brother Facebook, de redder in nood?

Op zich een nobel idee van Facebook, om je te vragen of alles ok is na een ramp zodat je familie en vrienden weten dat alles goed met je is. Mijn vraag is of Facebook wel het eerste is waar je aan denkt op zo’n moment. Is een je reactie niet eerder bellen of sms-en, aangenomen dat het allemaal werkt (wat ook voor Facebook geldt) na een ramp? En noem me achterdochtig, maar wat wil Facebook hier precies mee?

Twitter audio cards

Naast dat Twitter deze week aankondigde toch echt tweets in je tijdlijn te laten zien van mensen die je niet volgt maar waarvan Twitter denkt dat je het enorm interessant vindt, introduceerde ze ook Audio Cards. Best een gaaf idee aangezien de muziek of podcast gewoon door blijft spelen terwijl je verder aan het browsen bent. Hopelijk wordt dit wel een succes, Twitter Music is nooit wat geworden. Misschien dat we er nu wel klaar voor zijn.