In week 40 komen een nieuw sociaal netwerk, dat je bijna niet hebt kunnen missen, en wat je opgeeft voor gratis wifi voorbij.

Pas nou op!

Ik schreef het vorige week al, kijk nou uit met die openbare wifi-netwerken!
Ik had mijn blog nog niet gepost of er een bericht over een interessant experiment voorbij, net te laat voor de weekly maar deze week in de herkansing.

Waar gaat het nou om? In Londen hebben ze een experiment met een ‘besmet’ wifi-netwerk gedaan. Besmet is niet helemaal het goede woord misschien, het was een gratis wifi-netwerk met de meest belachelijke voorwaarden die je kunt bedenken. Gratis internet als je akkoord ging met de voorwaarden waarmee je je oudste kind of je geliefde huisdier opgaf, voor gratis internet. Hier twee interessante links over het experiment in het Nederlands: Je leest de gebruiksvoorwaarden niet van het NRC en consumenten doen wekelijk alles voor gratis wifi van Dutchcowboys.

Much ado about Ello

Afgelopen week was er behoorlijk wat drukte, in ieder geval op Twitter, over Ello. Ello? Yup, Ello, een nieuw sociaal netwerk dat de strijd met Facebook aangaat. Alleen om die reden zeg ik al; doen en hulde! Ello doet daarnaast nog meer hele mooie beloftes, zo ben jij niet het product en beloven ze dat ze niet aan de haal gaan met je gegevens. Het manifesto van Ello is ronduit briljant. Mede-42-bisser Erik Hooijer schreef er een blog over die je hier kunt lezen. Een tegengeluid was er natuurlijk ook vrijwel direct, deze kwam van Aral Balkan. Ello zou geld van grote investeerders aangenomen hebben en een exit-strategie afgesproken hebben. Alles wat hij zegt werd overigens meteen ontkend door Ello.

De meest heldere blog over Ello werd geschreven door Charlotte Meindersma van Charlotte’s Law.

Als je een uitnodiging voor het mateloos populaire maar vrij stille en saaie nieuwe netwerk hebt kunnen bemachtigen dan vind je een ‘gebruiksaanwijzing’, die ik helaas alleen nog in het Engels heb kunnen vinden, hier. De grote vraag is, net als bij nieuwe messenger initiatieven, zitten je vrienden er ook? Wat denk je is Ello een hoop gedoe over niets belangrijks of kan het echt wat worden?