Week 39 alweer voor de Weekly Mints. Deze week over wachtwoorden die stuk zijn, een nieuwe Yo-app met een bekende naam en ouderwets praten, zonder telefoon.

Yo! Ping me

Ik schreef eerder over de notificatie-app Yo op 42bis, ik was ervan overtuigd dat het inzetten van notificaties potentie had waarschijnlijk omdat ik er zelf dankbaar gebruik van maak op mijn telefoon. Tot nu toe is er nog niet veel van Yo terecht gekomen, ik ben het in ieder geval nog niet tegengekomen terwijl er echt wel aardige ideeën tussen zaten.

Een nieuwe Yo is Ping. Niet de messenger-app van Blackberry maar Ping de notificatie app van de makers van Secret. Meteen getriggerd omdat het met notificaties werkt heb ik het gedownload. Is het bijzonder? Niet echt, of laat ik zeggen nóg niet, je weet het immers nooit. Het is wel iets meer dan Yo, een klein beetje in ieder geval.

Wachtwoord kaduuk?

Het wachtwoord is nu toch echt stuk, kapot, gebroken, in duizend gruzelementjes. Maar hebben we dat niet eerder gehoord? Waarschuwingen lees je om de zoveel tijd, meestal als er weer wat wachtwoorden gestolen of gekraakt zijn. Maar dé oplossing, het gouden ei, heb ik nog niet voorbij zien komen.

QWERTYWie?

Ondanks alle waarschuwingen zijn er toch nog altijd mensen die hun eigen naam met geboortedatum, want ja je moet ook cijfertjes gebruiken tegenwoordig, als wachtwoord hebben. Zelfs het ouderwetse qwertyu schijnt nog gebruikt te worden. Een super ingewikkeld wachtwoord bedenken dan? Het nadeel van ingewikkelde abracadabra wachtwoorden met hele filosofieën erachter is natuurlijk dat je het geweldige kraakproof wachtwoord wel moet onthouden. Opschrijven is geen optie.

Twee-staps-verificatie

Twee-staps-verificatie is al een goede eerste stap. Met je stem of vingerafdruk je telefoon beveiligen lijkt ook een aardige mogelijkheid, allemaal zo uit de film maar kan in veel gevallen al echt, of in ieder geval bijna. Waterdicht is het nog altijd niet. Het kraken van wachtwoorden en sloten blijft altijd een interessante bezigheid voor hackers.

In de tussentijd

Een mooi verhaal om te lezen is van Christopher Mims die zijn wachtwoord gewoon online zette om te bewijzen dat twee-staps-verificatie met je telefoon dé oplossing is. Er kwam wel een ander probleem naar boven, zijn telefoonnummer was gemakkelijk te achterhalen , maar zijn wachtwoord? Dat bleef geheim.

Begin nou gewoon met de twee-staps-verificatie in te stellen en maak geen gebruik meer van die ‘fijne’ (want gratis) openbare WiFi-netwerken en -hotspots.

Hallo! Ik zit hier hè

Grappig dat sommige bedrijven zich toch druk lijken te maken over hoe we met elkaar omgaan. Deze is van Starbucks over hoeveel beter het is om écht met elkaar te praten. Helaas zijn er nog genoeg mensen die zelfs dat niet helemaal lijken te snappen en samen aan een tafeltje in een restaurant vrolijk zitten te tikken tijdens het ‘gezellige’ samenzijn.

[embedvideo type=”youtube” id=”X-em3Y2HyeE”]