Deze week over plaatsvervangende stress en twee berichtjes om, mocht je er last van hebben, stress te verminderen.

Plaatsvervangende stress

Een aardig bericht afgelopen week op Re/Code over een onderzoek van Pew Research Center over de relatie tussen Sociale Media en stress en of die er eigenlijk wel is. Velen zeggen van wel, maar wat was de uitkomst van het onderzoek? Je raakt op zich niet gestrest van Facebook (of Twitter) – je raakt gestrest van de stress van je vrienden! Plaatsvervangende stress dus. Pew noemt het zelf overigens ‘the cost of caring’ wat weer zou bewijzen dat stress besmettelijk is. Interessant inzichtje.

Pluk de dag met een emailcursus

Geen vroege vogel? Zonde eigenlijk, het begin van een dag is (vind ik tenminste) het mooiste. Niemand is nog wakker én je ziet een opkomende zon als je echt vroeg bent en het weer meezit. Een ander voordeel is dat niemand nog wat van je wil of moet en daar kun jij dan weer gebruik van maken. Via Springwise kwam ik op het bericht over een bedrijf uit Singapore die een emailcursus heeft bedacht om je te leren een vroege vogel te worden en het maximale uit je dag te halen, je zou er zelfs je stressniveau mee kunnen verlagen (als je niet al gestrest wordt van het idee vroeg op te moeten staan). Ik ben benieuwd of het werkt, de opkomende zon heb ik al met mijn wake-up-light. Doe je mee?

Shake it off om je week nu al goed te beginnen

Geweldig deze Amerikaanse politieman die helemaal uit zijn dak gaat op Shake it off van Taylor Swift. Je kunt van alles van mevrouw Swift vinden, aanstekelijke liedjes zingt ze in ieder geval wel. Zelf vind ik hoe hij tussendoor heel ‘cool’ mensen groet misschien wel het allergrappigst. De agent in kwestie heeft overigens wel aan Fox News toegegeven dat de verspreiding van het filmpje heel bewust was om, met alle negatieve publiciteit rond de politie, te laten zien dat het ook gewoon mensen zijn. Voor de rest is het echt zegt de agent zelf. Het filmpje bezorgt je een enorme glimlach en dat je Shake it off de rest van de dag niet meer uit je hoofd krijgt neem ik wel op de koop toe.