Communiceren met foto’s, helemaal van deze tijd en een zelfbewuste robot? Hij heeft de eerste test doorstaan.

Berichten versturen vanaf je ontgrendelingsscherm?

Het kan met ScreenPop. Een app die je vanaf het ontgrendelingsscherm een foto laat sturen naar het ontgrendelingsscherm van je vrienden. Niksniet inloggen en een app zoeken om een bericht te versturen. Meteen actie. Je kan zelfs een bericht toevoegen aan de foto!

Het allerleukste vind ik eigenlijk dat de ontvanger jouw foto, met of zonder bericht, op zijn of haar vergrendelingsscherm ziet. Hij of zij kan er meteen op reageren, liken of gewoon de telefoon unlocken.

Past helemaal in de tijd van ‘ik wil het en nu meteen graag’. Al is het ook behoorlijk in your face en dwingend. In eerste instantie bedoeld voor de Snapchat-generatie, maar aangezien je zo oud bent als je je voelt…

ScreenPop heeft ook een leuk filmpje gemaakt over Dorothy die verdwaald is in New York, maar gelukkig heeft ze ScreenPop.

Je kan de app gratis downloaden in de Google Playstore. Laat je weten of het wat is? Ik moet helaas nog even wachten tot de app er voor iPhone is.

De zelfbewuste robot, tijd om bang te worden?

Een van de tests die moet bepalen  of een robot zelfbewust kan zijn is gelukt. Het experiment is gedaan met een speciaal hiervoor geprogrammeerde nano-robot. Meteen ook een van de meest schattige robots die er momenteel zijn, vind ik. Want hoe kan je nu bang zijn voor iets dat nog altijd veel op speelgoed lijkt? Deze nano-robots konden al praten en luisteren via stemherkenning. Een vorm van zelfbewustzijn is hier nu dus aan toegevoegd. In ieder geval voor de puzzel uit de test.

Je nieuwe slimme beste vriend voor de toekomst?