Deze week de onvoorwaardelijke vriendschap tussen hond en mens en een paar tips om met je Facebook-verslaving om te gaan.

Een vriend, een maatje, onvoorwaardelijk

Waar vind je dat nog in deze ‘me, myself and I’-tijd? Onvoorwaardelijke vriendschap. Dit filmpje is echt te mooi en ontroerend om niet te kijken, de kleine 8 minuten van je kostbare tijd meer dan waard. De vriendschap tussen mens en hond. Mooi in beeld gebracht en vanuit de hond verteld. Een laatste groet van Denali.

Heb jij je Facebook-verslaving onder controle?

Af en toe lijkt het wel alsof het hele leven uit Facebook bestaat. Het is in ieder geval onze favoriete kroeg waar we meerdere keren per dag binnenlopen, ook en misschien wel vooral, als we andere dingen zouden moeten doen.

Michael Hollauf, ontwikkelaar van MeisterTask, vroeg zich af of het mogelijk is ervoor te zorgen dat je hersenen niet constant, om de 31 seconden volgens wetenschappelijk onderzoek, je social media willen checken terwijl je iets anders zou moeten doen. En roep nou niet dat je zo goed bent in multitasking want dat is niet zo.

Hollauf deelt 5 wetenschappelijke inzichten over multitasking die je kunnen helpen om gefocust te blijven op wat je aan het doen bent of zou moeten doen.

  1. Maak het moeilijker om bij de afleiding te komen. Leg je telefoon in een andere kamer en hou vooral je facebookpagina niet open op je computer. Je kan ook de StayFocusd extensie van Google Chrome installeren. Maak in ieder geval gebruik van je luiheid om moeite te doen. Komt die slechte eigenschap ook eens goed van pas;
  2. Begin met de moeilijke dingen. Het lijkt er toch echt op dat we langer met uitdagingen bezig willen zijn;
  3. Zorg ervoor dat je enthousiast bent over de klus die je moet doen. Boeiende en spannende dingen winnen het altijd van makkelijke en saaie;
  4. Denk altijd aan je prioriteiten, wat moet echt nu;
  5. Zet die notificaties op je telefoon uit!

Een paar  behoorlijke inkoppertjes. Of we de moeite willen nemen deze 5 tips te gebruiken is een tweede. Verslaafd aan Facebook zijn we niet toch?

Nummer 1 en 5 zijn in ieder geval al mooie en makkelijke punten om mee te beginnen. Succes!