Afgelopen week was een beetje zoals in de film met een Superman-actie in Londen, robotnieuws maar ook een ogenschijnlijk eenvoudige oplossing voor kleinbehuisden.

Net als Superman

Wat een ontzettend mooi verhaal las ik op nu.nl. Een fietser die onder de bus gekomen was, dat schijnt nogal eens te gebeuren in Londen, werd gered door de omstanders. Hoe? Ze verplaatsten ‘gewoon’ de bus. Een mooi voorbeeld van samenwerken.

De robots komen er echt aan

Afgelopen week waren er weer aardig wat robotnieuwtjes. Zo was er een piepkleine origamirobot die kan lopen en zwemmen, Disney die robotbenen laat lopen zoals in een 3D-animatie en een cheeta robot die over hindernissen kan springen. Mocht je hem gemist hebben, de Tegenlicht uitzending ‘De robot als mens’ van een tijdje geleden is een absolute aanrader als je net als ik gefascineerd bent door robots.

Briljante eenvoud

Toen ik SNAP voor het eerst zag moest ik meteen aan een paperclip denken. Het ziet er niet alleen uit als een uit de kluiten gewassen paperclip, het heeft ook de briljante eenvoud van de paperclip. Met de SNAP tafelpoten kan je van alles wat je maar kunt bedenken een tafel maken.