Deze week een mooie parodie op ons leven met de smartphone en vullen we een enquête in zonder af te stappen.

Een bemoeizuchtig bord dat op je lijn let

Worden we nu wel of niet dikker met z’n allen? De berichten verschillen een beetje. In 2012 waren de berichten nog dat we steeds dikker werden en afgelopen week las ik dat Europeanen steeds dikker worden en dat Nederlanders juist afvallen. Je zou zeggen dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een betrouwbare bron is, maar als ik om me heen kijk in de stad dan vraag ik me toch echt af wat er klopt van het laatste bericht.

Als je zelf een beetje op je lijn wilt letten is daar binnenkort een oplossing voor; een bord dat in de gaten houdt of je niet te veel eet.

Een enquête invullen terwijl je fietst

Een mooi staaltje ‘gamification’ in de provincie Utrecht. De provincie wilde graag weten hoe de fietsers het fietspad op de Utrechtseweg tussen De Bilt en Utrecht ervaren. De enquête werd er een die anders is dan anderen.

Om het beantwoorden van de vragen zo makkelijk mogelijk te maken voor de fietsers, werden er langs de weg borden geplaatst met vragen. Het antwoord gaf je door over het groene vlak te fietsen voor ‘ja’ en het rode vlak voor ‘nee’.

Jammer dat de fietsers doorfietsten, ik had wel willen weten wat ze van deze manier van ‘invullen’ van een enquête vonden.

De texting hat, te belachelijk (en grappig) om niet te delen

Een geweldige parodie op ons leven en de verslaving aan de smartphone kwam ik tegen op Extended Limits en Fast Company, de texting hat. De pet bestaat natuurlijk niet echt, maar op de site van texting hat kan je wel vinden hoe je hem kunt maken…