Deze week over veranderingen in ons gedrag door de mobiele telefoon en de ontdekking van een coole kikker.

Me, my phone and I

Er is behoorlijk wat veranderd sinds de introductie van de eerste mobiele telefoon. Weet jij bijvoorbeeld nog belangrijke telefoonnummers uit je hoofd?

Illustrator Angela Liao van 20px  laat in stripvorm de verschillen in het leven van voor en na het smartphonetijdperk zien.

En nu we het toch over smartphones hebben, we worden er af en toe ook wat onbeschoft van, in onze eigen wereld gekeerd enzo. Techcrunch deelde deze leuke en ontzettend eerlijke push notificaties. Om even over na te denken, maar ook om te lachen natuurlijk.

Brutally honest push notifications

Coole kikker

In 2006 vonden onderzoekers een interessant beestje in de regenwouden van Equador; een amfibie die van gedaante kan verwisselen. Hij, of zij, is niet groter dan een vingernagel en kan in enkele minuten veranderen van een gladde kikker in een stekelkikker, zoiets was nog niet eerder gezien, een amfibie die van structuur kan veranderen. De onderzoekers hebben de kikker de punk-rocker kikker genoemd, een toepasselijke naam als je hem ziet.

Punk Rocker Frog

Omdat de onderzoekers eerst materiaal moesten verzamelen om te bewijzen dat het daadwerkelijk om een nieuwe soort gaat, is het nu pas bekend geworden. Ze zijn nog aan het uitzoeken hoe het beestje het voor elkaar krijgt zo snel de textuur van zijn huid te veranderen.