Deze week over wat we belangrijker vinden, een like (als je ooit een presentatie hebt gezien van Cor Hospes dan weet je al dat de uitspraak van like heel dicht bij lijk ligt) of het hebben van een life.

Wat Social Media met ons doet

Dat we stiekem hartstikke verslaafd zijn aan sociale media weten we zo langzamerhand wel, toegeven is een tweede maar dat hoort bij een verslaving.

Schrijvers Joseph Grenny en David Maxfield kwamen laatst met de resultaten van hun onderzoek naar het effect van likes en andere vormen van social media goedkeuring op ons dagelijkse leven. Mashable schreef er een mooi stuk over met de pakkende titel ‘Hoe onze obsessie met de perfecte sociale media post ons leven verwoest’. De hoofdconclusie van het onderzoek met de veelzeggende titel Society’s New Addiction: Getting a “Like” over Having a Life was er inderdaad nou niet een waar je vrolijk van wordt; we leven in een wereld die bezeten is van social media, en dan vooral de bevestiging en goedkeuring die we hopen te vinden met de perfecte post, foto of selfie. En daar doen we veel voor, zo niet alles, we blijken er zelf voor te willen sterven.