Allereerst de mooiste, leukste en meest inspirerende wensen voor 2015 en natuurlijk de eerste Weekly van 2015. Deze keer over schijn en werkelijkheid en het verprutsen van gewonnen tijd.

Hoe we anderen en onszelf voor de gek houden

We weten het allemaal; op social media doen we ons af en toe beter, leuker en succesvoller voor dan we zijn. Is dat nieuw? Niet echt, in het echt (offline dus) werkt het net zo volgens mij. Want hoe eerlijk beantwoord jij op de vraag hoe het met je gaat als het &*% gaat? Het is meer een beleefdheidsvraag toch? En waarom zou je de façade laten vallen?

Appearance and Reality by Elena Rogova

Appearance and Reality by Elena Rogova

Elena Rogova maakte een mooie animatie, Appearance and Reality, over hoe we ons werkelijke gevoel verbergen, met name als we ouder worden. Kind zijn is zo gek nog niet, inclusief de vanuit de tenen gemeende krokodillentranen.

In 150 jaar 30 uur per week gewonnen en waar besteden we het aan? Juist.

Iedereen weet dat we ongeveer een derde van onze tijd aan slapen besteden, maar wat doen we met de rest van de tijd en is dit veranderd nu we allerlei tools tot onze beschikking hebben om slimmer en sneller te werken en dingen voor elkaar te krijgen? Je zou denken van wel toch? Henry Blodget schreef voor Business Insider een blog over hoe wij onze tijd in 2014 besteedde.

150 jaar geleden besteedde we een ruime 60% van onze wakkere tijd aan werken. Door alle ontwikkelingen hebben we ongeveer 30 uur per week aan vrije tijd gewonnen. Een enorme tijdwinst, maar wat doen we daar mee? Te le vi sie kijken. Niet te geloven toch? Kunnen we nu echt niets leukers of beters verzinnen om met die extra tijd te doen? In Nederland is het aantal televisie-uren overigens wat lager, 3,25 uur per dag. Ik ga mijn gewonnen tijd gebruiken om meer te schrijven, wat ga jij ermee doen?