In deze vakantieweek maar twee dingen waarvan ik vind dat je ze echt echt gezien moet hebben: emoji’s ‘in real life‘ en hoe we binnenkort achtervolgd worden door selfiedrones.

Emoji imitator

Ik schreef eerder al dat er steeds meer met emoji’s gecommuniceerd wordt. Vooralsnog alleen in tekstberichten. Maar hoe zou de wereld eruit zien als we ook met emoji’s zouden ‘praten’? Via Wired, die het weer op Glamour gevonden had, kwam ik een filmpje tegen waarin actrice Bella Thorne emoji’s nadoet. Briljant! Smiley’s maar dan uitgebeeld door een mens. Is dit het begin van, ja van wat eigenlijk? Een compleet nieuwe manier van ‘communiceren? Of is het het begin van het einde? Ik denk wel dat er meer gelachen gaat worden als we in emoji’s gaan ‘praten’.

Selfie achtervolgingswaanzin

Op Nu.nl las ik dat de Chinese startup Zero Zero Robotics een drone heeft ontwikkeld die de eigenaar automatisch achtervolgt en foto’s maakt. De hele dag door, waar je ook bent, maakt de drone foto’s van je. De Hover Camera, zo hebben ze hem genoemd, is op zich wel een vernuftig apparaatje. Als alles volgens plan gaat komt de drone later dit jaar op de markt.

Ik vraag me wel af wat er met je aan de hand is als je de godganse dag met het maken van selfies bezig bent. De drone zou je wel wat tijd kunnen besparen, maar er is vast wel een betere toepassing te bedenken. Best raar ook om vrijwillig de hele dag een stalker achter je aan te hebben. Of zou jij meteen naar de winkel rennen als de drone verkrijgbaar is?