Deze week de vraag hoe je internet nu eigenlijk heurt te schrijven en een oplossing voor eenzaamheid en een voor veiliger rijden.

Supercool, de knuffelstoel

Voel je je eenzaam? Deze keer is de oplossing niet een app maar een stoel. De Free Hug Sofa, ontworpen door Lee Eun Kyoung, zou het eenzaamheidsprobleem op kunnen lossen, of in ieder geval het gevoel van eenzaamheid. Want wie heeft er nou niet af en toe behoefte aan een knuffel? Een mooie design-oplossing die beter is dan de aloude knuffelbeer waar je sowieso niet meer mee kunt aankomen als je ‘volwassen’ bent.

[responsive]Free Hug Sofa by Lee Eun Kyoung[/responsive]

Image: Lee Eun Kyoung

De oplossing voor veiliger rijgedrag of voer voor de datahonger van bedrijven?

Dutchcowboys kwam afgelopen week met een post met de titel “Dit is de oplossing voor appen achter het stuur!”. Wat die oplossing dan is? Het is de app AutoModus van Interpolis. Hoe het werkt? Als je vertrekt zet je de app aan en aan het einde van de rit krijg je een aantal punten. Met de punten kan je 10% korting krijgen op je autoverzekering bij Interpolis, wat natuurlijk interessant is. Maar wat nou als je toch net iets te veel aan je mobiel zit tijdens het rijden? Dan betaal je vast meer. Het is in ieder geval een mooie bron van informatie voor Interpolis waar ikzelf voorlopig niet veel toegevoegde waarde in zie, op die 10% korting (en tijdens de actieperiode is dit zelfs 20%) en veiliger rijden na dan. Een groot deel van de  testgroep (jongeren, want dat is de doelgroep) gaf aan dat de app hen inderdaad hielp het smartphonegebruik te verminderen. Zou jij je gegevens ruilen voor veiliger rijgedrag of gaat het je meer om de korting?

Nooit meer met een hoofdletter

We gaan internet en web nooit meer met een hoofdletter schrijven. Het toonaangevende Associated Press heeft besloten dat in de style guide, die voor Engelstaligen als leidraad gebruikt wordt, wordt opgenomen dat internet niet meer met een hoofdletter geschreven wordt. Ik heb geen idee hoe wij Hollanders eigenlijk omgaan met de style guide van The Associated Press. Als je het opzoekt in de Dikke van Dale, het Groene Boekje en zelfs het Witte Boekje lijkt het erop dat wij het al langer (verplicht) met een kleine letter schrijven. Op Onze Taal vind je de uitleg en een klein stukje geschiedenis. De Onze Taal site is sowieso een aanrader als je niet zeker weet hoe je een woord moet schrijven.