Deze week een slimme spiegel en Friends Day. Al mag voor dat laatste nog wel eens goed naar de definitie van wat een vriend nou eigenlijk is gekeken worden, wat mij betreft.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Wat ontzettend gaaf zeg! Een Google-programmeur, Max Braun, vond het eigenlijk te idioot voor woorden dat er nog geen slimme spiegel bestond zoals we uit de film kennen. Alles uit de film zou ook in het echt moeten kunnen en zo’n slimme spiegel is toch wel verdomde handig… Dus Max begon zelf te knutselen. Aan de achterkant ziet het er niet uit maar als je in de spiegel kijkt? Superhandig!

Volgens Quartz is dit idee makkelijk te verkopen voor een paar duizend euro maar je kan leren hoe Max het gedaan heeft en het zelf maken. Jammer dat ik niet zo handig ben. Het lijkt mij wel wat zo’n slimme spiegel.

[responsive]Smasrt Mirror Max Braun

 

Smart Mirror Max Braun 2[/responsive]

 

 

Wat deed jij met je leven vóór Facebook?

Slim weer van Mark, de twaalfde verjaardag van Facebook vieren met Friends Day. Iedere Facebooker kreeg van Mark een leuke video met foto’s en gebeurtenissen van zijn beste vrienden. Alhoewel. Beste vrienden… Facebook vrienden waar je het meest mee kletst, op Facebook. Op Twitter was een leuk tegengeluid: #BeforeFacebookI. The Next Web verzamelde de leukste, van hoe je zorgde voor je privacy tot die ene echte beste vriend. Wat deed jij vóór Facebook?