Deze week worden we gemarteld door van 9 tot 5 te werken, laat Siri van zich horen bij een briefing van het Witte Huis en verplaats je je binnenkort misschien wel zoals de Jetsons.

Je werkdag om 9 uur starten is een marteling

Dit bericht kwam afgelopen week overal en nergens voorbij. Aanleiding was de uitspraak van Dr Paul Kelley, slaapexpert bij Oxford University, waar onder andere de Daily Mail over schreef. Het onderzoek van Kelley geeft een meer dan logische en geloofwaardige reden waarom het een marteling is om van 9 tot 5 te werken; ons lichaam werkt het beste met daglicht.

Volgens het onderzoek van Kelley zorgt een werkdag van 9 tot 5 er niet alleen voor dat we uitgeput en gestrest raken. Het heeft ook nog eens effect op ons geheugen en concentratie. Allemaal door een tekort aan slaap.

Gelukkig werd in het artikel van de Daily Mail ook een filmpje gedeeld met 10 tips voor een goede nachtrust. Of je zorgt gewoon dat je wakker wordt met Dolly.

[embedvideo type=”youtube” id=”DaERHs8Q93E”]

 

Succes met het overtuigen van je baas dat het toch echt beter is voor iedereen om pas na 10-en te starten.

Die Siri toch

Je kan van alles van Siri vinden, maar als je even de tijd en moeite neemt haar te leren kennen kan ze best handig zijn. Humor heeft ze af en toe ook. Of het bewust is of niet maakt mij niet eens zo heel veel uit. De meest geciteerde uitspraak van Siri ‘Ik begrijp niet wat je bedoelt’ leverde bij mij vaker een glimlach op dan niet. Ondanks dat ze je op dat  moment niet verder kan helpen. Er zijn ook genoeg pagina’s online te vinden met vreemde, hilarische en slechte antwoorden van Siri. Business Insider maakte een pagina met vragen die je zou kunnen stellen voor Siri’s beste en grappigste reacties.

Nu was Siri afgelopen week (per ongeluk) ook bij een briefing van het Witte Huis met een hilarische reactie op een vraag van een van de journalisten. Gewoon eens proberen die Siri, een kleine glimlach haal je er sowieso uit.

Gaat Londen de metro veranderen in Science Fiction?

Een idee zo uit een Science Fiction film, je verplaatsen met behulp van bewegende voetpaden in de Londense metro. De Jetsons hadden het ook al.

[embedvideo type=”youtube” id=”e8SC6bny1SA”]

 

Om van Londen een betere plek om te leven te maken werd door New London Architecture een ideeënwedstrijd uitgeschreven om met een hypothetisch maar realistisch idee te komen om van Londen een betere plaatst om te leven te maken. Het Londense architectenbureau NBBJ bedacht de bewegende voetpaden, zij bedachten eerder al de wolkenkrabber die geen schaduw geeft.

Superhandig natuurlijk die bewegende voetpaden, je hebt niets meer te maken met de tijden van de metro. Je reist lekker volgens je eigen schema. Van A naar B per voortschuivend voetpad. De enige storing waar je tegenaan kan lopen is een stroomstoring. Ik ga er voor het gemak maar even van uit dat deze bewegende voetpaden op stroom of iets soortgelijks werken. Zal het lijken op de ervaring die je hebt als je op Schiphol bent? Met die aardige mevrouw die je waarschuwt voor het afstapje? Mind your step. Ik ben benieuwd. Er zitten nog wel behoorlijk wat haken en ogen aan. Zo is het bijvoorbeeld niet echt handig en vriendelijk voor mensen die slecht ter been zijn of die helemaal niet kunnen lopen. Het wisselen van langzame naar snelle baan of andersom lijkt mij ook nog wel een uitdaging. En je zal toch een keertje ‘uit moeten stappen’.  Zie jij jezelf al gaan?