Mary Meeker gaf ook dit jaar weer een kijkje in wat ze noemen ‘the state of the internet’. Volgens kenners dé slide deck waar je je als marketeer in moet verdiepen. 164 slides maar liefst. Dus je kunt weer even vooruit.

Must read

Het is wat mij betreft zeker een must read. Zeker als je geïnteresseerd bent in hoe de wereld en met name de online wereld om je heen verandert. Of als je gewoon van cijfertjes en trends houdt. Een aanrader is het absoluut.

 

Wat mij opviel

Een paar dingen. Onder andere dat mobiel nog altijd groeit. De verwachting is dat in 2014 25% van het internetverkeer via mobiel gaat. En de populariteit van het delen van berichten. In tekst-, foto- of videovorm.

Een die er uitsprong

Het delen van berichten, in wat voor vorm dan ook. Op zich geen verrassing. Wel aardig om te zien welke dienst het meeste gebruikt wordt en het hardst groeit. Wat ooit begon met een voicemailberichtje achterlaten. Wat we vervolgens inruilde voor de sms. En toen, wat de doodsteek leek het voor de telefoonmaatschappijen, de gratis berichtenapps zoals Whatsapp.

Snapchat

Een ‘nieuwkomer’, maar enorme stijger volgens de presentatie van Mary is Snapchat. Een voor mijn gevoel nog niet zo heel erg populaire dienst in Nederland.

Met Snapchat gaat het om het delen van foto’s. Mary verwacht ook veel van het delen van video’s, sounds en zelfs data in de toekomst. Privé is een belangrijk onderdeel, zeker in de privacy discussies van de laatste tijd. Niks taggen. Je deelt je al dan niet bewerkte foto’s rechtstreeks met vrienden. Net als op Whatsapp. Al was er laatst wat onduidelijkheid over wie de eigenaar is van de foto’s die je met Whatspp verstuurt.

Geen bubbelbad

Wat ik naast de populariteit van het delen van foto’s en meer interessant vond is dat Mary geen bubble-effect verwacht zoals in 2000. Toen alles wat internet was de heilige graal leek en dat uiteindelijk toch niet haalbaar en helaas een zeepbel bleek.

Ik ga ondertussen nog even verder ‘studeren’ op de bevindingen van Mary Meeker. En wat ik er zelf mee kan natuurlijk. Wat valt jullie op?

 

Foto: Media technology illustration with mobile phone and icons by Sergey Nivens via Bigstockphoto