Ramses Shaffy maakte ooit een liedje over Sammie, eenzame Sammie. Dit was ver voor de mobiele en online wereld waar we nu in leven. Het advies “Kijk omhoog” blijft in deze snel veranderende tijden onverminderd staan.

Neus op de feiten

Sander Duivestein schreef op Marketingfacts het stuk ‘Het scherm steelt je ziel’. Sander licht hier een paar mooie projecten uit die ons bij de les moeten houden als het gaat over wat technologie, en de smartphone in het bijzonder, met ons doet. Als je je ervan bewust bent zou je er iets mee kunnen doen toch?

De meeste indruk

De fotoreeks ‘SUR-FAKE’ waar Sander mee opent  is een absolute aanrader in ‘Het scherm steelt je ziel’. De fotoreportage van de Franse kunstenaar Antoine Geger zou niet alleen mooi gemaakt en bedacht moeten zijn maar je ook aanzetten tot nadenken over wat nu eigenlijk belangrijk is. Het filmpje ‘Smartphone en tablet slecht voor liefdesleven’ deed mij meer denken: Zie je, die mevrouw heeft gelijk (vanaf minuut 0:49).

[embedvideo type=”youtube” id=”ocHAxeZ-Xg4″]

Verandering is ok

Feit blijft dat dingen veranderen. Dat hebben ze altijd gedaan en zal ook nooit stoppen. Ik hoop in ieder geval niet dat het stopt. Zonder verandering zou het leven maar wat saai zijn. De verandering moet alleen niet ten koste gaan van de goede en mooie dingen in het leven. Maar daar zijn we gelukkig zelf bij. Al lijkt het wel steeds meer voor problemen te zorgen als je het onderzoek van het CBS moet geloven. Misschien moeten we allemaal op les om te leren stilstaan en rustig te kijken en genieten van alles wat er om ons heen gebeurt, dat geldt ook technologie. Kijk omhoog!

Verkoop je ziel niet aan je slimme telefoon

Wanneer heb jij voor het laatst echt omhoog gekeken? En dan bedoel ik niet op je telefoon of tablet. Echt kijken, echt aanraken en echt vasthouden zoals de mevrouw in het filmpje ‘Smartphone en tablet slecht voor liefdesleven’ zegt. Of een regendruppel opvangen met je tong ofzo. Dat is toch zoveel beter en leuker dan een plaatje of een emoticon?