Op digitalbuzzblog vond ik een geestige advertentie van IBM’s Watson. Watson de supercomputer. Een cognitief systeem dat volgens velen, niet alleen IBM, de toekomst is.

Cognitieve technologie

Cognitieve technologie interpreteert een in spreektaal gestelde vraag en analyseert vervolgens als een malle een enorme hoeveelheid data om je een goed antwoord te geven. Hoe Watson dat doet en precies weet wat de juiste bronnen zijn? Ik heb geen idee. De mogelijkheden voor vernieuwende oplossingen door samen te werken met Watson zijn er in ieder geval voldoende.

Hoe om te gaan met mensen

De video laat een praatgroep voor robots zien met als onderwerp ‘hoe om te gaan met mensen’. In de video praten een paar uit de film bekende robots onder leiding van Carry Fisher (prinses Leia Organa uit de Star Wars saga) over hoe om te gaan met mensen. De bots voelen zich miskend en hebben het er meer over hoe ze de wereld willen overnemen en dat ze er toch wel een enorme hekel aan hebben om met mensen samen te werken. Het hoofddoel van Watson daarentegen is om door met mensen samen te werken ze te helpen de concurrentie, uitdagingen en beperkingen te slim af te zijn. Hoe geweldig ik de robots in het filmpje ook vind, ik kies er dan toch liever voor om met Watson verder te gaan. Jij?

 

[embedvideo type=”youtube” id=”f8T8eWBmls0″]

 

Wie is die Watson eigenlijk

Digitalbuzzblog deelt voor het gemak ook een video over wie of wat Watson nou eigenlijk is. De video laat je de toekomst zien van cognitieve verwerking voor robots en Artificial Intelligence en hoe Watson op dezelfde manier als de mens informatie verwerkt en interpreteert. Super interessant!

“May the force be with you”

 

[embedvideo type=”youtube” id=”_Xcmh1LQB9I”]