Zo, je site is live en je zit behoorlijk trots nog wat na te stuiteren. Maar wat moet je nog meer doen en regelen? Naast bloggen natuurlijk.

Een vat vol kennis

Sinds ik voor 42bis.nl blog, en daarmee bij Content Collective hoor, heb ik een hoop extra leuke virtuele collega’s en kennis tot mijn beschikking. Van waar je bijvoorbeeld goede foto’s kunt vinden voor je blog of taaltips en tips hoe je je blogs beter kunt schrijven.

Goed punt

Een voorbeeld? Reputatiecoach Eduard de Boer bij ReputatieCoaching, een van mijn nieuwe collega’s bij Content Collective, postte de vraag op intranet waarom er zo weinig bloggers hun Authorship geregeld hadden.

Google Authorship heeft namelijk de volgende voordelen:

  • De content die jij publiceert en gaat publiceren scoort hoger doordat Google jou ziet als autoriteit;
  • Jouw foto verschijnt naast de content die jij gepubliceerd hebt, wat je geloofwaardigheid enorm goed doet;
  • Geverifieerde content van een betrouwbare bron scoort hoger in de zoekresultaten. Voor mensen die op zoek zijn naar specifieke content ben je op deze manier een stuk betrouwbaarder;

Kortom, maximale en effectieve zichtbaarheid.

With a little help from my friends

Nou had ik er zelf al naar gekeken bij Google. Maar dat liep uit op een klok en klepel-verhaal. Gelukkig had Eduard er een filmpje over gemaakt en hij deelde dat graag. En als er nog vragen waren, of het lukte niet? Gewoon even laten weten.

Makkelijk met een filmpje

En inderdaad. Met het filmpje van Eduard was het zo gepiept. Serieus. En Eduard heeft nu ook een specifieke uitleg voor WordPress sites gemaakt. Vers van de pers. Bekijk het hier.

Gewoon doen

Dankzij de kennis van Content Collective ben ik mooi weer een stapje verder gekomen. Heb jij ook een blog, of schrijf je voor een blog? Gewoon regelen dat Google Authorship!

Op dat we allemaal geverifieerde auteurs worden! Klinkt wel stoer vind je niet?

 

Foto: Big Idea Concept by Creativa via Bigstockphoto