[wp_time_to_read]

 

Er is een  gapend gat tussen wat we zeggen wat we willen met betrekking tot onze privacy en hoe we ons gedragen. We zéggen privacy belangrijk te vinden. Toch accepteren we blind, vaak zonder te lezen, de privacy voorwaarden van alle o zo handige gratis diensten en sociale netwerken. En laat het nu juist die voorwaarden zijn die onze privacy bedreigen….

The Terrifying Cost of “Free” Websites

Adam Ruins Everything heeft een fantastisch filmpje gemaakt over de schrikbarende kosten van gratis websites. Kosten die we niet zien. Of niet willen zien.

Gratis kost echt wel wat

Bij alles wat je online gratis kunt krijgen, betaal je met je gegevens. Wat de bedrijven daar precies mee doen, behalve voor veel geld (waar jij geen cent van ziet) doorverkopen aan adverteerders, weet ook eigenlijk niemand. Of?

Binnenkort meer

Deze week helaas een wat korte ‘ik-maak-me-er-makkelijk-vanaf-blog’ omdat ik nog bezig ben met mijn research voor een langere, uitgebreidere blog over gratis en onze privacy. Het onderwerp vind ik te belangrijk om me er makkelijk van af te maken. Al is het filmpje van Adam Ruins Everything wel een mooie aanzet, mét humor.