Hebben jullie de eerste TK duoblog al gelezen op 42bis? Misschien is het dan leuk om te weten hoe die ontstaan is. Een stukje achtergrond. Hier kun je lezen hoe TK geboren werd.

Het leuke van bloggen bij 42bis

Een van de dingen die ik echt heel gaaf vind bij 42bis is dat er een redacteurenteam is. Mensen die je blog nakijken. En dan niet alleen op de overbekende taalfouten en typo’s. Maar ze geven je ook tips hoe je je blog beter maakt. Hoe je een betere alinea of kop schrijft.

De eerste blog

Jeetje wat was ik blij met Claartje Visser zeg! Ik was toch best een beetje zenuwachtig. Ik had ook nog eens 1 alinea waar ik echt he-le-maal niet uitkwam. Maar met haar hulp werd het niet alleen een leuke blog, maar ook eentje waar ik enorm trots op kon zijn. En de aanmoediging hè, dat is toch ook altijd fijn.

Nummertje 2

Ok, wie zou ik als redacteur krijgen voor mijn tweede blog. Ik was al vol zelfvertrouwen, dus dat scheelde. Maar toch. Je weet het niet. Alle mensen zijn anders natuurlijk…. Ton van Ieperen pakte hem uit de box. En ook deze keer was het leerzaam, opbouwend en nog gezellig ook.

Een klein drama

Blog afgemaakt en Ton zette hem voor mij in de planning. Maar toen voltrok zich een klein drama. Ok, ik baalde ervan. Drama is misschien een te groot woord, maar toch. Er kwam die avond een update van de app, met verbeteringen precies op de punten waar ik over liep te piepen in mijn blog…

Wat nu?

Ton mailen? Maar dat is ook weer zo brutaal. Laten gaan en me irriteren dat het er niet in staat van die update? Niks voor mij. Mailen dan maar. En Ton wilde graag meekijken en -denken hoe we het konden oplossen. Held!

Virtueel borrelen

Sinds die blog hielden Ton en ik contact. Op een gegeven moment kwam het, natuurlijk, op het onderwerp bloggen. Ton vond dat hij dat eigenlijk toch ook maar eens moest gaan doen. Maar hij had dezelfde vragen die ik had, en af en toe nog heb. Hoe dan, en waarover? Al virtueel borrelend kwamen we op het idee samen een blog te gaan schrijven. Voor 42bis. Passend binnen de onderwerpen van 42bis.

De T&K blog was geboren. Op naar een lang leven met mooie onderwerpen en enthousiaste lezers.

 

Photo by Brian Lary