Net de eerste stapjes gezet met bloggen op 42bis.nl. Begonnen met app-blogjes, appeltje-eitje soort van. En dan nu meedoen met Blog Away Maand. Onwijs veel zin in! Maar weer minstens zo spannend als mijn allereerste blog.

Hoe het begon.

Op Linkedin deelde een van mijn connecties dat ze bij 42Bis.nl op zoek waren naar bloggers. Vriendinnetje Irene was al even bezig met bloggen op haar eigen site Finkelstein & Sons. Echt zo gaaf! Dat wilde ik ook. Al best lang als ik eerlijk ben. Maar de durf hè…

Stap 1: Proefblog schrijven voor 42Bis.nl

Maar waarover? Je bent marketeer, houdt van mensen, innovaties en wat al niet meer. Iets over wat mij inspireert? Wat ik interessant vind op marketing gebied? Maar daar is al zoveel over geschreven. Hoe geef je daar je eigen (en unieke) draai aan? En toen dacht ik aan de app waar ik me nog altijd over verbaas: Vivino. Vivino is een wijnscanner app die met alleen een foto van het etiket je alles weet te vertellen over de wijn daarachter. Handig, verbazingwekkend, en het tovert iedere keer weer een glimlach van lichte ongeloof op mijn gezicht.

Zo gezegd zo gedaan

Mijn proefblog werd goedgekeurd! Ik paste qua schrijfstijl prima bij 42Bis.nl en dus was ik vanaf nu ‘appoloog’. Leek me inderdaad prima om met apps te beginnen; de uitbreiding naar meer inhoudelijke dingen komt wel. Mijn eerste blog op 42bis.nl kun je hier lezen.

3 app-blogs en een klein WordPress-gevecht later

Ik heb nog altijd geen idee hoe, wat en waarover ik een (marketing)blog ga schrijven. Maar wat zag ik daar in mijn tijdlijn voorbij komen? Anna-Maria Giannattasio (@Puur) raadde de Blog Away maand van Karin Ramakers aan op Twitter. Zou dat niet precies zijn wat ik zoek? Als duwtje in de rug en zo…

Ingeschreven!

Als een speer mijn blogsite Mind-Mints maken dus. Hij moet klaar zijn voor 1 januari. Met misschien een of twee eerste Mint-Mints blogs voor de eerste vulling naast mijn eerder op 42bis verschenen blogs….

Mind-Mints site maken

Blijkt dat WordPress toch net iets lastiger is dan gedacht. Om het precies zo te krijgen als ik het wil dan hè. Maar ik denk dat ik er nu wel redelijk tevreden over ben. Een paar cosmetische puntjes maar die komen nog wel. Missie geslaagd dus. Mind-Mints is geboren!

Blog Away maand

6 januari komt dichterbij. Spanning stijgt. Heel benieuwd wat Karin voor ons in petto heeft!

Lees je mee?

 

Foto: Antique Typewriter by Policas via Bigstockphoto.com