Zondagavond kwam de langverwachte eerste opdracht voor de Blog Away NL Maand binnen. Karin had al gewaarschuwd dat de eerste een pittige zou zijn. En ze had gelijk! De te beantwoorden vragen voor de eerste blog voor #blogawaynl zijn: Wie ben je? Wat zoek je? Wat heb je gevonden? Waar blijf je? Waar ga je heen?

Hoe ga ik dit insteken?

Over de eerste vraag ‘Wie ben je?’ had ik me al redelijk druk gemaakt voor het live gaan van mijn kakelverse site. Wat ging ik schrijven over mezelf? Ik vind dat sowieso een lastige. Ik heb nooit goed begrepen waarom je daar zelf iets over moet zeggen. Laat anderen dat maar beoordelen. Ik kan natuurlijk wel vinden dat ik enorm leuk en interessant gezelschap ben. Maar vind jij dat ook? Dat is de vraag. Als je geïnteresseerd bent in meer over mij kun je kijken bij Over Mind-Mints. Voor de rest: volg me maar.

Doelen voor 2014

De rest van de vragen zie ik een beetje als mijn doelen voor 2014; wat wil ik dit jaar bereiken. Een voornemen vind ik een beetje te vrijblijvend. Je doet het of niet. En bij een doel is er eerder reden voor een feestje als je het gehaald hebt natuurlijk.

Wat zoek ik?

De zoektocht naar wat de insteek van mijn blog is en hoe ik dit ga vullen is een belangrijke en leuke voor 2014. En hoe vaak ga ik bloggen? Een keer per week moet haalbaar zijn en dan zie ik wel hoe het bevalt en of ik het volhou. Of…? En de vorm, hoe ga ik het doen? Welke kennis wil ik delen en waarom? Vragen en uitdagingen genoeg op bloggebied.

Maar er zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere nieuwe dingen te leren en op te starten. Eindelijk Spaans leren bijvoorbeeld.

Wat heb ik gevonden?

Als eerste heb ik uitgevonden dat ik naast het delen van mijn kennis schrijven toch echt wel heel erg leuk vind. Zeker nu ik mijn eigen site heb. Met een logo (gemaakt door Steven Woudenberg van CMYK – dankjewel Steve) waar ik nog altijd blij van word. De vorm heb ik nog niet helemaal gevonden, maar ik hoop dat de Blog Away Maand mij daarbij gaat helpen.

Waar blijf ik?

Het woord blijven vind ik een lastige. Blijven heeft toch een beetje met stilstand te maken op een of andere manier. Ik hoop dat ik wel gewoon mezelf blijf, maar dat zou niet al te lastig moeten zijn. Leuke dingen blijven doen met vrienden en familie. Lekker eten, een goed glas wijn en een goed boek blijven bij mij horen, ook in 2014. Blijven leren en mezelf ontwikkelen. En lachen natuurlijk, tot je er bijna in blijft.

Waar ga ik heen?

Om weer terug te komen op, en te eindigen met het bloggen waar deze opdracht mee begon. Ik hoop dat de kennis en de lach die ik deel iets toevoegt. Dat het voor een glimlach, stof tot nadenken en leesplezier gaat zorgen. En wie weet wat nog meer. Op naar het blogavontuur! Ga je mee?

 

Foto: New year chapter one, new start concept by Pixelbliss via Bigstockphoto